ΤΟΠΙΚΑ

Κατά κύματα καταθέτουν πινακίδες στις Δ.Ο.Υ. Βόλου και Ν. Ιωνίας

κατά-κύματα-καταθέτουν-πινακίδες-στι-612047

Σπεύδουν κατά δεκάδες στις Εφορίες Βόλου και Νέας Ιωνίας και καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους. Εκατοντάδες οδηγοί αυτοκινήτων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα τέλη και καταθέτουν δηλώσεις ακινησίας. Έξω από τα αρμόδια Τμήματα των Εφοριών σχηματίζονται ουρές.

Χίλιες εφτακόσιες σαράντα πινακίδες κυκλοφορίας κατατέθηκαν έως και χθες στην Εφορία Βόλου, ενώ αρκετές εκατοντάδες ήταν οι κατατεθειμένες και στην Εφορία της Νέας Ιωνίας. Οι υπάλληλοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την έγκαιρη εξυπηρέτηση όλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας η προσέλευση ήταν μαζική. Χαρακτηριστικό τη συνεχούς ροής είναι ότι μόνο χθες στο Γραφείο Αυτοκινήτων του Τμήματος Συμμόρφωσης απευθύνθηκαν 200 οδηγοί.

Σύμφωνα με την υπάλληλο του Γραφείου Αυτοκινήτων στο Βόλο Ελισάβετ Πινάτση, όλοι οι φορολογούμενοι εξυπηρετήθηκαν, και μάλιστα σε πολύ καλό κλίμα, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Παρά την αναμονή, υπήρξε κατανόηση και συνεργασία μεταξύ φορολογουμένων και υπάλληλών.

Να επισημανθεί ότι αντίστοιχη είναι η εικόνα και στη Νέα Ιωνία, όπου καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας υπήρξε επίσης συνεχής ροή φορολογουμένων.

Με τα τέλη του 2017 ύστερα από την κατάθεση πινακίδων, οι φορολογούμενοι γλιτώνουν και τα τέλη διαβίωσης για το 2016, καθώς δε θα συνυπολογιστούν στις φορολογικές δηλώσεις.

Τα δικαιολογητικά

Για τη δήλωση ακινησίας πρέπει να προσκομιστούν στην εφορία η άδεια και οι πινακίδες κυκλοφορίας, η φωτοτυπία της φορολογικής δήλωσης και του αντίστοιχου εκκαθαριστικού του 2016, από όπου πρέπει να αποδεικνύεται ότι ο ίδιος είναι ο κάτοχος του Ι.Χ. και η απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2016. Επίσης χρειάζεται αντίγραφο του εντύπου Ε9, από το οποίο προκύπτει ότι ο φορολογούμενος έχει ιδιόκτητη θέση στάθμευσης για να αφήσει το όχημά του. Αν το Ε9 δεν περιλαμβάνει θέση στάθμευσης θα πρέπει να προσκομιστεί μισθωτήριο συμβόλαιο για μια θέση πάρκινγκ. Εναλλακτικά μπορεί να προσκομιστεί βεβαίωση από την οποία προκύπτει ότι στον φορολογούμενο έχει παραχωρηθεί μια θέση στάθμευσης από κάποιο άλλο πρόσωπο. Τέλος οι φορολογούμενοι απαραιτήτως πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση, στην περίπτωση που ο προσερχόμενος δεν είναι ο ιδιοκτήτης του οχήματος.

Η παράταση

Υπενθυμίζεται πως, νέα παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει: «Το Υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από αιτήματα πολιτών και κοινωνικών φορέων, προχωρά στην παράταση της πληρωμής τελών κυκλοφορίας για το 2017, μέχρι και τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017. Η παράταση αφορά στα τέλη κυκλοφορίας, καθώς και στην κατάθεση πινακίδων. Με δεδομένο ότι η μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών έχει ήδη τακτοποιήσει την σχετική υποχρέωση, δε θα υπάρξει περαιτέρω παράταση».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου