ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοχρονιάτικη… ψυχρολουσία για 619 εργαζόμενους του Δήμου Βόλου

πρωτοχρονιάτικη-ψυχρολουσία-για-619-ε-612410

Λίγο πριν φθάσουν στο ταμείο για την αποζημίωση για τα γάλατα του 2013, ο επίτροπος απέρριψε τα εντάλματα

Πρωτοχρονιάτικη… ψυχρολουσία για 619 εργαζόμενους του Δήμου Βόλου, δικαιούχους των αποζημιώσεων για το γάλα που δεν έλαβαν το πρώτο εννιάμηνο του 2013. Η ταμειακή υπηρεσία του δήμου έκοψε τα εντάλματα για την πληρωμή των δικαιούχων εργαζόμενων, που δεν έλαβαν τις παροχές που προβλέπονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας τους, ωστόσο η απόφαση της δαπάνης απορρίφθηκε από τον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου. Εργαζόμενοι που υπολόγισαν στα χρήματα της αποζημίωσης έμειναν στα κρύα του λουτρού…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Για την αρνητική εξέλιξη, ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο, στη χθεσινή συνεδρίαση, ο Πρόεδρος Γιώργος Μουλάς.

Όπως είναι γνωστό, εργαζόμενοι του Δήμου Βόλου, δεν είχαν λάβει το 2013 όπως προβλέπεται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας τους το γάλα που δικαιούνταν, ούτε είχαν αποζημιωθεί. Το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει να τους αποζημιώσει, ωστόσο η απόφαση ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Μάλιστα με απόφαση του δικαστηρίου, καταδικάστηκε ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών, Ηλίας Ξηρακιάς.

Είχε προηγηθεί προσφυγή της πρώην δημοτικής αρχής στην επιτροπή του άρθρου 152, που απεφάνθη ότι κακώς ακυρώθηκε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και άνοιξε το δρόμο προς τα ταμεία για τους δικαιούχους εργαζόμενους το 2014.

Με βάση τη συγκεκριμένη απόφαση, η σημερινή δημοτική αρχή, προχώρησε στην καταγραφή των τότε δικαιούχων, προκειμένου να τους αποζημιώσει για το γάλα. Καταγράφτηκαν 619 δικαιούχοι εργαζόμενοι, μόνιμοι και ορισμένου χρόνου. Κόπηκαν 12 εντάλματα ανά διεύθυνση και στάλθηκαν προς έγκριση στον επίτροπο.

Όπως είχε ανακοινωθεί, έως τέλος του χρόνου οι δικαιούχοι γάλακτος θα περνούσαν από το ταμείο για να εισπράξουν τις αποζημιώσεις τους.

Ωστόσο, ο επίτροπος ακύρωσε την απόφαση αποζημίωσης των εργαζομένων. Όπως αποφάνθηκε, δεν αποδεικνύεται αντικειμενική δυσκολία της προηγούμενης δημοτικής αρχής να χορηγήσει το γάλα στους εργαζόμενους που δίνεται για υγειονομικούς λόγους. Ο επίτροπος αναφέρει στην απόφασή του ότι ο δήμος δεν είχε φροντίσει εγκαίρως να κάνει διαγωνισμό και επιπλέον δεν είχε γίνει ανάληψη δαπάνης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου