ΤΟΠΙΚΑ

Μειωμένος ο προϋπολογισμός για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

μειωμένος-ο-προϋπολογισμός-για-το-παν-612965

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, επισημαίνοντας τα σημαντικά λειτουργικά προβλήματα που επιφέρει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ο μειωμένος κρατικός, τακτικός προϋπολογισμός για το 2017.

Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Αναστάτωση έχει προκληθεί από τη μείωση στον τακτικό προϋπολογισμό των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας για το 2017, τη στιγμή μάλιστα που το υπουργείο έχει ανακοινώσει την αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού στην Παιδεία.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για το έτος 2017, καλείται να λειτουργήσει με 3,6 εκ. ευρώ, ενώ τα 1,3 εκ ευρώ αναμένεται να διατεθούν μόνο για την αποπληρωμή οφειλών προς τη ΔΕΗ. Ήδη αρκετά λειτουργικά ζητήματα φοιτητικής μέριμνας έχουν κάνει την εμφάνισή τους, εξαιτίας της αδυναμίας εκμετάλλευσης των ταμειακών υπολοίπων.

Αυτή η κατάσταση οδηγεί στην υπολειτουργία του Πανεπιστημίου, ενώ εάν συνεχιστεί, υπάρχει ενδεχόμενη αδυναμία λειτουργίας του Ιδρύματος. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ασφυκτιά και αδυνατεί να αντεπεξέλθει με τόσο χαμηλό προϋπολογισμό στις υποχρεώσεις του.

Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Πώς προτίθεστε να ενισχύσετε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προκειμένου να καταφέρει να ανταπεξέλθει στα λειτουργικά του έξοδα;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου