ΤΟΠΙΚΑ

Υποτονική η κίνηση στην αγορά

υποτονική-η-κίνηση-στην-αγορά-613588

Με υποτονικούς ρυθμούς κινείται μέχρι στιγμής η τοπική αγορά, με τους εμπόρους να εναποθέτουν τις ελπίδες τους για αύξηση του τζίρου, στην τελική ευθεία ενόψει της Πρωτοχρονιάς, καθώς η συνολική εικόνα του Δεκεμβρίου παραπέμπει σε 20 έως 30% πτώση της εμπορικής κίνησης.

Η ελπίδα ότι αρκετοί θα πραγματοποιήσουν αγορές της τελευταίας στιγμής, ακόμη και λίγες ώρες πριν την εκπνοή του 2016, κυριαρχεί στην αγορά, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κώστα Τσέλιο, να δηλώνει, ωστόσο, στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «μέχρι στιγμής δεν επαληθεύονται οι προσδοκίες των επαγγελματιών».

Η κίνηση των Χριστουγέννων είχε ανάλογα χαρακτηριστικά, δεν ήταν η αναμενόμενη, ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Τσέλιος, τα μηνύματα ήταν ανάλογα ήδη από τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου.

Αναλύοντας τη γενικότερη εικόνα που παρουσιάζει η αγορά κατά την εορταστική περίοδο, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου υπογραμμίζει ότι τα έκτακτα βοηθήματα που δόθηκαν σε χαμηλοσυνταξιούχους διατέθηκαν για την κάλυψη άμεσων αναγκών, ενώ παράλληλα πολλοί δε γιόρτασαν την ονομαστική τους εορτή, όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν. Το συγκεκριμένο γεγονός, συνεπάγεται απώλεια τζίρου για πολλές ομάδες επαγγελματιών και την εμπορική αγορά στο σύνολό της, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Οι γεμάτοι από κόσμο δρόμοι, δε μεταφράστηκαν στην ανάλογη εμπορική κίνηση στα καταστήματα, όπως επισημαίνει ο κ. Τσέλιος, για να προσθέσει ότι οι κύριες ηλικιακές ομάδες που πραγματοποιούν εορταστικές αγορές, είναι κατά βάση νεότερης ηλικίας, καθώς οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας επωμίζονται, πολλές φορές, τα βάρη μιας ολόκληρης οικογένειας ή και περισσοτέρων κατά περίπτωση.

Οι προσδοκίες των μελών του εμπορικού κόσμου, όπως διατυπώνονται δια στόματος του προέδρου, επικεντρώνονται στην ευχή «να στηριχθεί περισσότερο η τοπική αγορά και η νέα χρονιά να βρει τους πολιτικούς με τη διάθεση να βοηθήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου