ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωσαν 70 κιλά τρόφιμα οι εθελοντές στην Πορταριά

συγκέντρωσαν-70-κιλά-τρόφιμα-οι-εθελοντ-614364

Περισσότερα από 70 κιλά τρόφιμα συγκεντρώθηκαν σε λίγα μόλις 24ωρα, με πρωτοβουλία των εθελοντών της Πορταριάς, οι οποίοι πρωτοστατούν σε μια ακόμη πρωτοβουλία ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης στο πνεύμα των εορταστικών ημερών.

«Είναι συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου. Συνεργαστήκαμε με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς, ο οποίος ανέπτυξε ανάλογη δραστηριότητα, συγκεντρώνοντας επίσης τρόφιμα μακράς διαρκείας, όπως ρύζι, όσπρια, γάλα εβαπορέ και διάφορα ακόμη είδη, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη», επισημαίνει ο Αντώνης Ανδρινός, ο οποίος συντονίζει τη δράση των εθελοντών της Πορταριάς.

Τα τρόφιμα που συγκεντρώνονται στο χώρο του πρώην δημαρχείου Πορταριάς, θα διανεμηθούν ενόψει της Πρωτοχρονιάς σε οικογένειες της περιοχής που έχουν ανάγκη, με τη συνδρομή της δομής «Βοήθεια στο σπίτι» και τη δέουσα διακριτικότητα, όπως πάντα, άλλωστε.

Η προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων μακράς διαρκείας, που υλοποιείται για μια ακόμη φορά, έχει ως στόχο την κάλυψη των καθημερινών αναγκών δέκα περίπου άπορων οικογενειών που ζουν στην Πορταριά, τη Μακρινίτσα, το Κατηχώρι, τον Προφήτη Ηλία και τις Σταγιάτες.

Στο μεταξύ, εντυπωσιακός είναι ο απολογισμός της μέχρι τώρα δράσης των εθελοντών της Πορταριάς, με πρωτοβουλία των οποίων, στη διάρκεια των δύο χρόνων δράσης, συγκεντρώθηκαν 200 περίπου κιλά ρούχα και παιχνίδια, τα οποία δόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου.

Επίσης δόθηκαν 200 μερίδες φαγητό σε απόρους, μετά από συνεργασία με το εστιατόριο «Κρίτσα» της Πορταριάς και την Κουζίνα Αλληλεγγύης του Βόλου, ενώ δόθηκαν παράλληλα τρόφιμα μακράς διαρκείας για την κάλυψη των αναγκών του Ορφανοτροφείου Βόλου.

Οι δράσεις υλοποιούνται με την αμέριστη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας, ανθρώπων της διπλανής πόρτας, οι οποίοι προσφέρουν αφειδώς το απόθεμα της αγάπης τους.

«Ο κόσμος μας βοηθάει. Όποτε ζητάμε ρούχα και τρόφιμα, ο καθένας όσο μπορεί βοηθάει. Μάλιστα, επειδή γνωρίζουν την ομάδα μας, προσφέρουν διάφορα είδη πριν ακόμη ανακοινώσουμε την επόμενη πρωτοβουλία μας», υπογραμμίζει ο κ. Ανδρινός, για να προσθέσει ότι αυξάνονται σταδιακά οι διαδικτυακοί φίλοι της ομάδας, οι οποίοι εκφράζουν την επιθυμία να συνδράμουν την κοινή προσπάθεια.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου