ΤΟΠΙΚΑ

Θα γίνουν εξήντα προσλήψεις στο 304 ΠΕΒ

θα-γίνουν-εξήντα-προσλήψεις-στο-304-πεβ-851206

Με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τον Υπουργό Βαγγέλη Μεϊμαράκη
συναντήθηκε η Διοίκηση του σωματείου 304 ΠΕΒ και συζητήθηκε το μείζον θέμα που έχει προκύψει με τη διαρκή αποψίλωση προσωπικού.
Ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανακοίνωσε στο σωματείο ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης 60 περίπου ατόμων τεχνικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, που θα ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν συντομότερα και διαβεβαίωσε ότι σταδιακά η τοπική μονάδα θα επανδρωθεί και με άλλο προσωπικό, ώστε να λειτουργήσει ανταποκρινόμενη στα νέα δεδομένα.
Στη σύσκεψη οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για εικόνα εγκατάλειψης, καθώς από το 1973 που λειτουργεί το εργοστάσιο μέχρι σήμερα το προσωπικό είναι διαρκώς μειούμενο και επισήμαναν στον Υπουργό ότι θα πρέπει να υπάρξουν συνεχείς πιέσεις, ώστε να μην σημειωθούν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της διαδικασίας από πλευράς του ΑΣΕΠ.
Το αρχικό οργανόγραμμα προέβλεπε 950 θέσεις εργασίας, ωστόσο ποτέ δεν ενεργοποιήθηκαν περισσότερες από 650.
Σήμερα στο εργοστάσιο απασχολούνται 290 εργαζόμενοι, ενώ στο τέλος του 2007 θα παραμείνουν μόνο 150 λόγω αποχωρήσεων συνταξιοδότησης.
Οι εκπρόσωποι του σωματείου στη σύσκεψη με τον Υπουργό έθεσαν επίσης θέματα που αφορούν οικονομικές διεκδικήσεις, καθώς και την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο του 304 ΠΕΒ είναι η μοναδική βιομηχανία στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στον τομέα της συντήρησης αρμάτων μάχης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου