ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησε λαθρεμπόριο τσιγάρων στο Βόλο

ξεκίνησε-λαθρεμπόριο-τσιγάρων-στο-βό-851206

Τα ρολά… της μαύρης αγοράς τσιγάρων και στο Βόλο ανεβάζει η μεγάλη αύξηση της τιμής τους. Κούτες λαθραίων τσιγάρων πωλούσε με ντελίβερι 55χρονος από τα Φάρσαλα. Συνελήφθη έπειτα από ανώνυμη καταγγελία χθες το μεσημέρι, πριν προλάβει να ξεπουλήσει το εμπόρευμά του.
Ο 55χρονος από το ΙΧ αυτοκίνητό του διέθετε προς πώληση κούτες τσιγάρων χωρίς ταινία ασφαλείας και κατά συνέπεια χωρίς τους νόμιμους δασμούς. Το όχημα το είχε σταθμεύσει σε δρόμο της συνοικίας των Παλαιών. Ήταν το σημείο συνάντησης με αγοραστές, οι οποίοι είχαν δώσει την παραγγελία τους για τα πακέτα των τσιγάρων που επιθυμούσαν να αγοράσουν σε χαμηλότερη τιμή από εκείνη που θα πλήρωναν σε περίπτερο.
Η διαφήμιση φαίνεται να γινόταν από στόμα σε στόμα και οι απανωτές τελευταία αυξήσεις στην τιμή του καπνού στάθηκαν ικανές, ώστε ο 55χρονος να αποκτήσει μεγάλη πελατεία. Δεν αποκλείεται το… ντελίβερι λαθραίων τσιγάρων να γίνονταν και σε άλλες πόλεις της Θεσσαλίας.
Μετά από καταγγελία αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου μετέβησαν στο σημείο που υποδείχθηκε και συνέλαβαν τον 55χρονο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθησε να βγάλει μεροκάματο στη μαύρη αγορά, όταν η επιχείρησή του έπεσε «θύμα» της οικονομικής κρίσης.
Στο ΙΧ αυτοκίνητο, που είχε μετατρέψει σε κινητό περίπτερο, βρέθηκαν 33 κούτες λαθραίων τσιγάρων, με δέκα πακέτα η κάθε μία. Στην κατοχή του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 880 ευρώ ως προερχόμενα από την παράνομη πώληση. Κατασχέθηκε και το ΙΧ αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για τη μεταφορά των πακέτων.
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνεχίζει την προανάκριση και οι έρευνες εστιάζονται στον εντοπισμό της «πηγής», από όπου ο 55χρονος προμηθευόταν τα λαθραία τσιγάρα. Σήμερα ο 55χρονος θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Βόλου.
Το λαθρεμπόριο τσιγάρων δείχνει να βρίσκεται σε άνθηση και οι διωκτικές αρχές δεν αποκλείουν σύντομα παρόμοιες υποθέσεις να απασχολούν όλο και πιο συχνά. Οι εκτιμήσεις των περιπτερούχων, που ήθελαν οι αυξήσεις στα τσιγάρα να είναι καταστροφικές για τον κλάδο τους δείχνουν να επιβεβαιώνονται.
Μόλις πριν μερικές εβδομάδες οι περιπτερούχοι δήλωναν για άλλη μια φορά την ανησυχία τους για όσα προβλέπουν ότι θα επακολουθήσουν, με αφορμή τη μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων που μετέφερε φορτηγό πλοίο με σημαία Τανζανίας και σταμάτησαν λιμενικοί ανοιχτά της Αλοννήσου.
Οι φόβοι που εξέφραζαν είναι ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και πιθανόν με αφορμή την οικονομική κρίση τα περιστατικά διοχέτευσης λαθραίων τσιγάρων στην αγορά να πυκνώσουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου