ΤΟΠΙΚΑ

14 οι τοίχοι αλληλεγγύης στο Βόλο

14-οι-τοίχοι-αλληλεγγύης-στο-βόλο-619339

Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης αναπτύσσουν οι 600 περίπου πρόσκοποι της Μαγνησίας, δίνοντας το «παρών» σε κάθε δραστηριότητα στήριξης των οικονομικά αδυνάμων, ενώ παράλληλα πρωτοστατούν στην προσπάθεια διεύρυνσης του τοίχου καλοσύνης. Η προσπάθεια που ξεκίνησε δειλά σε τέσσερα σημεία της πόλης, ένα σχεδόν χρόνο μετά επεκτάθηκε σε 14 σημεία της πόλης και έπεται συνέχεια.

Στο μεταξύ, οι Πρόσκοποι έτειναν χέρι βοήθειας στη «Φλόγα» μέσω της δράσης που πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή, και τα χρήματα που συγκέντρωσαν στον κουμπαρά αγάπης δόθηκαν για τη στήριξη του έργου που αναπτύσσει ο Σύλλογος γονιών παιδιών με καρκίνο, Μαγνησίας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κώστας Μαγαλιός, περιφερειακός έφορος προσκόπων Μαγνησίας, επισημαίνει ότι «βασικό συστατικό της φιλοσοφίας των προσκόπων είναι η βοήθεια στον συνάνθρωπο, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και προέλευσης. Όποιος άνθρωπος έχει ανάγκη, εμείς έχουμε υποσχεθεί να τον βοηθάμε».

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η επόμενη κοινωνική πρωτοβουλία που βρίσκεται προ των πυλών, και θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων, σε 14 μάρκετ της περιοχής μας.

Ομάδες προσκόπων θα βρίσκονται έξω από τα μάρκετ δίνοντας πληροφορίες στην τοπική κοινωνία, για την προσπάθειά τους να γεμίσουν τα καλάθια αγάπης που προορίζονται για τη στήριξη του κοινωνικού παντοπωλείου και άλλων δομών που αναπτύσσουν κοινωνική δραστηριότητα.

Στο μεταξύ, έχουν κινητοποιηθεί τα μέλη όλων των προσκοπικών συστημάτων και θα συνδράμουν την προσπάθεια, ενώ όπως επισημαίνει ο κ. Μαγαλιός «δεν είναι η πρώτη φορά, υλοποιούμε κάθε χρόνο την ίδια δραστηριότητα και τα τρόφιμα που συγκεντρώνουμε, τα δίνουμε με τη σειρά μας σε δομές οι οποίες ασχολούνται με τον επισιτισμό απόρων». Ο ίδιος σημειώνει παράλληλα ότι «γνωρίζουμε ότι με αυτή την κίνηση δε λύνουμε το πρόβλημα, αλλά βοηθούμε και δείχνουμε και στο συνάνθρωπό μας ότι πρέπει να στηρίζουμε τους αδύναμους, και, κυρίως, τα μικρά παιδιά που πρέπει να βοηθηθούν».

Παράλληλα, διευρύνονται, όπως προαναφέρθηκε, οι τοίχοι της καλοσύνης, με δεκάδες μαθητές να υποστηρίζουν την προσπάθεια, που έχει ως στόχο να βοηθηθούν με είδη ένδυσης και υπόδησης, όσοι έχουν ανάγκη, με κάθε διακριτικότητα και διαρκή φροντίδα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου