ΤΟΠΙΚΑ

Παιδεία και Πολιτισμός στο Μέγαρο Μαξίμου

παιδεία-και-πολιτισμός-στο-μέγαρο-μαξ-851206

Διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου και Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, για θέματα της αρμοδιότητάς τους.
Η κα Γιαννάκου, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης και την εφαρμογή του προγράμματος, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αλλαγές στο βιβλίο ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού, η υπουργός ανέφερε “είμαστε συντεταγμένη πολιτεία. Και εγώ έχω διαφωνίες με αρκετά σημεία του βιβλίου, αλλά δεν είναι δυνατόν να ξεφύγουμε από τους θεσμούς και τους κανόνες που υπάρχουν. Έχω δώσει τις παρατηρήσεις στη συγγραφική ομάδα και εκείνη θα κάνει το έργο της και θα φέρει τις προτάσεις της”.
Η υπουργός Παιδείας πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να επέμβει τρίτος στο έργο της συγγραφικής ομάδας και σημείωσε ότι η ομάδα αυτή μπορεί να προσθέσει και σελίδες στο βιβλίο.
Η υπουργός συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και πρόσθεσε “νομίζω ότι δεν πρέπει να ξανασυζητήσουμε γι αυτό το θέμα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες”.
Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το θέμα των ομολόγων και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, η υπουργός Παιδείας τόνισε “δεν είναι θέμα κλίματος αλλά ζήτημα ουσίας, καθώς τέτοια φαινόμενα μπορεί να έχουμε κατά καιρούς. Σημασία έχει τί κάνει η κυβέρνηση. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν αφήνει τίποτα στο σκότος, η ίδια βγάζει τα πάντα στην επιφάνεια και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά με άλλες καταστάσεις”.
Από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού, δήλωσε πως ενημέρωσε τον κ.Καραμανλή για τον προγραμματισμό του έργου στο υπουργείο μέχρι το καλοκαίρι και τόνισε ότι στις 17 Απριλίου θα κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου για το Εθνικό Κέντρο Χορού και Θεάτρου.
Επίσης, ο κ. Βουλγαράκης είπε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την επιστροφή και άλλων αρχαιοτήτων εντός του Απριλίου, μετά από σχετικές συζητήσεις που έχουν γίνει.
Ο κ. Βουλγαράκης ανέφερε ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό για δράσεις του υπουργείου Πολιτισμού, όπως το Φεστιβάλ Αθηνών,το Ηρώδειο και την Επίδαυρο.
Αύριο το πρωί, ο πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα και τον Επίτροπο της ΕΕ, αρμόδιο για θέματα Περιβάλλοντος, Σταύρο Δήμα.

Χριστόδουλος
Ωστόσο, ερωτηθείς σχετικά, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δεν δίστασε να επανέλθει στο θέμα, τονίζοντας: «Όλοι περιμένουμε από τον πρωθυπουργό, με τις ευαισθησίες που έχει ως Έλληνας και ως Μακεδόνας, να δώσει το μήνυμα για την αλλαγή που πρέπει να γίνει στο βιβλίο πριν να είναι πολύ αργά».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου