ΤΟΠΙΚΑ

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για την παράταση στο Πρόγραμμα Στέγασης και Επανένταξης

ο-αλ-μεϊκόπουλος-για-την-παράταση-στο-π-620184

Παράταση στο «Πρόγραμμα Στέγασης και Επανένταξης» έως 31.12.2017, δόθηκε με Υπουργική Τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α’ 85)» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που ψηφίστηκε στις 15.12.2016 από την Ολομέλεια της Βουλής.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, στην οποία προστίθενται, μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η Κυβέρνηση αποδεικνύει για ακόμη φορά την ευαισθησία της σε όσους χρήζουν βοήθειας στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, διευκολύνοντας την άμεση μετάβασή τους σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας, και την επανένταξή τους στον κοινωνικό ιστό μέσω της παροχής υπηρεσιών εργασιακής επανένταξης.

Πιο συγκεκριμένα, με την ψηφισθείσα τροπολογία, το Πρόγραμμα Στέγασης και Επανένταξης του οποίου η χρηματοδότηση ολοκληρώνεται την 31η Δεκεμβρίου 2016, παρατείνεται για ένα ακόμη έτος, έως την 31η Δεκεμβρίου 2017, προκειμένου οι ωφελούμενοι που στερούνται στέγης να επωφεληθούν αποτελεσματικών και ολοκληρωμένων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και επανένταξης. Η χρηματοδότησή του για το 2017 ανέρχεται στο ποσό των 4 εκ. ευρώ περίπου».

Στο ίδιο σχέδιο νόμου, ψηφίστηκε τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής παραβόλου προκειμένου για εξέταση ενώπιον της Υγειονομικής Επιτροπής σε ΚΕΠΑ, για τους ανασφάλιστους και τους άπορους που είναι δικαιούχοι μηδενικής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη. Το θέμα είχε αναδείξει, με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του στα αρμόδια Υπουργεία, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, καθώς πρόκειται για κοινωνικές ομάδες που η ανακούφισή τους από τις συνέπειες της κρίσης είναι στόχος και αποτελεί βασική μέριμνα της Κυβέρνησης στο πλαίσιο της δημοσιονομικής δυνατότητας που υπάρχει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου