ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για το έλλειμμα στο ταμείο του Δήμου Βόλου

συνεχίζεται-η-εισαγγελική-έρευνα-για-620220

Ονομαστικά στον πρώην ταμία του Δήμου Βόλου, καταλογίζεται το έλλειμμα των 263.885,30 ευρώ που ανακαλύφθηκε στα δημοτικά ταμεία τον περασμένο Ιούνιο, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο.

Ο καταλογισμός του ελλείμματος θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, αύριο, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στις 12:30 το μεσημέρι. Το ποσό δε θα παρουσιάζεται ως ταμειακό έλλειμμα αλλά ως οφειλή του πρώην ταμία προς τα δημοτικά ταμεία, που θα πρέπει να αποπληρωθεί.

Όπως είναι γνωστό, το έλλειμμα στα δημοτικά ταμεία, εντοπίστηκε μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο στην ταμειακή υπηρεσία και ανακοινώθηκε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις αρχές Ιουνίου. Κλήθηκαν ορκωτοί λογιστές που οριστικοποίησαν το έλλειμμα, ενώ τόσο ο ταμίας όσο και ένας ακόμη υπάλληλος που εισέπραττε τέλη από τις λαϊκές αγορές, άλλαξαν εργασιακό πόστο. Ακολούθησε ΕΔΕ ενώ το πόρισμά της μαζί με την έκθεση των ορκωτών λογιστών, κατατέθηκαν από τη δημοτική αρχή στην Εισαγγελία Βόλου.

Από την Εισαγγελία η υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε φάση προανάκρισης. Σήμερα, καταθέσεις αναμένεται να δώσουν ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Πέγιος και η προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου