ΤΟΠΙΚΑ

Διακοπές αλά «Μάμα μία» για Ιάπωνες

διακοπές-αλά-μάμα-μία-για-ιάπωνες-501851

Στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου έχει φτάσει ο απόηχος του «Μάμα μία» με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον αρκετών Ιαπώνων, να στρέφεται προς την κατεύθυνση των νησιών όπου γυρίστηκε η συγκεκριμένη ταινία. Η Σκιάθος και η Σκόπελος μονοπωλούν, στην παρούσα τουλάχιστον φάση, το ενδιαφέρον των Ιαπώνων και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες κρατήσεις για τον προσεχή Ιούλιο, ενώ στους στόχους των ιθυνόντων είναι η διεύρυνση των κρατήσεων και για τα τρία νησιά. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό η κ. Μαρία Μανδελιά, διευθύντρια τουριστικού γραφείου που λειτουργεί στην Σκιάθο «στόχος του «Αμφιτρύωνα» της μεγάλης τουριστικής επιχείρησης που εκπροσωπούμε, με έδρα την Αθήνα, είναι η Ασιατική αγορά. Γι’ αυτό τον λόγο, συνεχίζει, έχουμε γραφεία πέραν της Ελλάδος, στην Οζάκα, το Τόκυο, το Πεκίνο, την Σαγκάη και αλλού, αναπτύσσοντας το τουριστικό πεδίο προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση». Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η ίδια «οι Ιάπωνες έχουν αρχίσει να ζητούν επίσκεψη στα νησιά του «Μάμα μια» και γι’ αυτό τον λόγο προγραμματίζουμε την διοργάνωση εκδρομών στα σημεία όπου γυρίστηκε η ταινία, το γραφικό εκκλησάκι του Αη-Γιάννη στο Καστρί και αλλού».
Οι πρώτες αφίξεις των Ιαπώνων είναι μεμονωμένες και αναμένονται τον Ιούλιο στην Σκιάθο και την Σκόπελο, δημιουργώντας νέες προοπτικές στο τουριστικό πεδίο, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένοι τουρίστες αναζητούν πολυτελή καταλύματα. «Ο απόηχος της ταινίας σαφώς δεν έχει πάψει, επισημαίνει η κ. Μανδελιά και αποτελεί αναμφίβολα, προσθέτει, την πιο ισχυρή διαφήμιση για τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Γι’ αυτό τον λόγο, καταλήγει, διευρύνεται διαρκώς ο κύκλος των εθνικοτήτων που επισκέπτονται την περιοχή κι αυτό είναι πολύ θετικό στοιχείο για όλους όσους ασχολούνται με τον τουρισμό».
Ανάλογο κλίμα επικρατεί και στην γειτονική Σκόπελο και όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο δήμαρχος του νησιού κ. Χρήστος Βασιλούδης, «πολλοί ξένοι, Αγγλοι κυρίως και Αυστραλοί, επιλέγουν τη Σκόπελο προκειμένου να τελέσουν τους γάμους τους στην διάρκεια του καλοκαιριού. Αξίζει να αναφέρουμε, προσθέτει ο ίδιος, ότι τον τελευταίο μήνα έχουμε τελέσει περισσότερους από εννέα γάμους αλλοδαπών στο νησί». Οι διαδρομές στα ειδυλλιακά σημεία του νησιού όπου γυρίστηκαν σκηνές από την ταινία «Μάμα μία», έχουν συμπεριληφθεί πλέον στο ημερήσιο πρόγραμμα των τουριστικών σκαφών και όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλούδης «το περασμένο Σάββατο, ζεύγος νεονύμφων μαζί με τους συγγενείς τους, επισκέφτηκαν με σκάφος την περιοχή του Αμάραντου, όπου γυρίστηκαν σκηνές της ταινίας και δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την περιοχή». Το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των ξένων τουριστών είναι, όπως εκτιμάται, ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας σε σχέση με την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των νησιών και στο σημείο αυτό επικεντρώνονται οι προσπάθειες και το ενδιαφέρον των ιθυνόντων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου