ΤΟΠΙΚΑ

Στόχος η εκμετάλλευση του θαλάσσιου μετώπου

στόχος-η-εκμετάλλευση-του-θαλάσσιου-μ-851206

Σκουπίδια, μπάζα αλλά και ολόκληρα σκαριά από βάρκες έβγαλε η ψαριά στην Κριθαριά και στις Αλυκές. Στο πλαίσιο εκστρατείας καθαρισμού παραλιών από το Δήμο Βόλου σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και τους Πεζοναύτες εθελοντές καθάρισαν τις παραλίες και το βυθό από άχρηστα υλικά που ρίπτουν ασυνείδητοι. Στόχος της δημοτικής αρχής η διατήρηση καθαρού παραλιακού μετώπου και η εκμετάλλευσή του.
 
Περισσότερες από 80 σακούλες σκουπίδια συγκεντρώθηκαν μόνο στο λιμανάκι της Κριθαριάς. Χθες Σάββατο εθελοντές μετά από πρωτοβουλία του δήμου Βόλου καθάρισαν την περιοχή μέχρι και τις Αλυκές, ενώ πρόκειται για μια δραστηριότητα η οποία θα συνεχιστεί στη διάρκεια ολόκληρης της καλοκαιρινής περιόδου.
 
«Το αποτέλεσμα μάς αφήνει πράγματι έκπληκτους και το παράδοξο του θέματος είναι ότι αυτό δεν μας τιμά καθόλου, καθώς σήμερα κάναμε μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια και καθαρίσαμε ό,τι έχει απορριφθεί στη θάλασσα από ασυνείδητους», τόνισε ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης και έκανε έκκληση η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να συνεχιστεί από όλους τους πολίτες. «Δεν είναι δυνατόν να συγκεντρώνουμε τέτοιο όγκο σκουπιδιών. Πρέπει οι ακτές να παραμείνουν καθαρές, είναι θέμα πολιτισμού, παιδείας αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος» επεσήμανε ο κ. Βούλγαρης.
 
Να γίνει συντονισμένη προσπάθεια όμως ζήτησε και ο Χατζηχαραλάμπους Αλέξανδρος, μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, καθώς όπως διαπίστωσε «αν δεν ερχόμασταν κατά διαστήματα, τα αποτελέσματα που βλέπετε σήμερα θα ήταν δυστυχώς πολλαπλάσια. Η προσπάθεια όλων των φορέων αλλά και των πολιτών πρέπει να είναι συστηματική και σε μεγαλύτερη έκταση και να μη γίνεται μόνο την Ημέρα Περιβάλλοντος».
 
Στόχος η εκμετάλλευση του θαλάσσιου μετώπου
«Ανοιγμα στη θάλασσα» είναι ο στόχος που έχει θέσει μέχρι και τη λήξη της θητείας του ο δήμαρχος Βόλου. Με αφορμή την προχθεσινή επίσκεψη του προέδρου του ΕΟΤ κ. Κανελλόπουλου στο Βόλο και τη διαβεβαίωση πως η πλαζ των Αλυκών θα παραχωρηθεί οριστικά στο δήμο Βόλου ο κ. Βούλγαρης επεσήμανε την ανάγκη να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που παρέχει το παραλιακό μέτωπο της πόλης μας.
 
«Ο δήμος μπήκε πλέον στην υλοποίηση ενός σχεδιασμού και στρατηγικής που θέλει να ανοίξει η πόλη στην θάλασσα, να εκμεταλλευτούμε το θαλάσσιο μέτωπο», επεσήμανε ο κ. Βούλγαρης.
 
Ο ίδιος πρόσθεσε πως στο πλαίσιο αυτό τα πρώτα βήματα γίνονται από την υλοποίηση του έργου που αφορά στον ποδηλατόδρομο – πεζόδρομο που θα ξεκινάει από το παλιό κτήριο του Λιμεναρχείου και θα καταλήγει στην οδό Λεμάν των Αλυκών και το κλείσιμο του παραλιακού δρόμου των Αλυκών.
 
«Το καλοκαίρι θα λειτουργεί η οδός Αγησάνδρου, από την πλαζ μέχρι την Λεμάν, και ο παραλιακός δρόμος θα λειτουργεί ως πεζόδρομος. Ουσιαστικά θα έχουμε έναν παραλιακό ποδηλατόδρομο 16 χλμ.» τόνισε ο δήμαρχος, ενώ αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση της πλαζ η οποία ήδη λειτουργεί χωρίς εισιτήριο.  

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου