ΤΟΠΙΚΑ

Απανωτά κύματα ψύχους έρχονται στη Μαγνησία

απανωτά-κύματα-ψύχους-έρχονται-στη-μα-625331

Επέλαση του χιονιά σημειώθηκε προχθές το βράδυ στο Πήλιο, με επίκεντρο το βορειοανατολικό τμήμα, από τα Χάνια μέχρι το Δέλτα Νεοχωρίου, χωρίς να σημειωθούν, ωστόσο, προβλήματα. Η κινητοποίηση ήταν άμεση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η χιονόπτωση που σημειώθηκε από τις 10 το βράδυ έως τις 8 το πρωί, ενώ στο μεταξύ, αναμένεται νέο «λευκό κύμα» στις ορεινές περιοχές από αύριο έως και το μεσημέρι του Σαββάτου.

Το ύψος του χιονιού κυμάνθηκε από 5 έως 10 εκατοστά στις ανατολικές περιοχές που επηρεάστηκαν από το άγγιγμα του χιονιά, μεταξύ των οποίων και η Ζαγορά, η οποία ντύθηκε επίσης στα λευκά, χωρίς, ωστόσο, να σημειωθούν, όπως προαναφέρθηκε, προβλήματα ή ζημιές, ενώ τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά.

Όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, μιλώντας χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, οκτώ μηχανήματα επιχειρούσαν στο Πήλιο, αλατιέρες και λεπίδες, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό, χωρίς προβλήματα, το οδικό δίκτυο.

Στο μεταξύ, η κατάσταση επιφυλακής συνεχίζεται εν αναμονή του νέου ψυχρού κύματος που αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας, με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και το τσουχτερό κρύο, το οποίο συνεχίζεται, σημειωτέον, και σήμερα.

Στα νησιά

Κανονικά πραγματοποιήθηκαν χθες τα προγραμματισμένα δρομολόγια του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Πρωτεύς» και του φλάιν ντόλφιν «Ερατώ» από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Στο μεταξύ, πολύ ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 8 μποφόρ έπνεαν προχθές στα νησιά, προκαλώντας την πτώση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που τοποθετήθηκε από το Δήμο Σκοπέλου στο παραλιακό μέτωπο, έξω από το δημοτικό καφενείο, χωρίς, ευτυχώς, να καταστραφούν τα στολίδια, τα οποία στερεώθηκαν γερά στα κλαδιά για προληπτικούς λόγους. Με τη συνδρομή συνεργείου του δήμου Σκοπέλου, το δέντρο επανήλθε στη θέση του συνεχίζοντας να δίνει γιορτινό χρώμα στο νησί.

Ο καιρός

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να κάνει αισθητή την παρουσία του στη Μαγνησία από αύριο Παρασκευή, έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το κύμα που προηγήθηκε, ενώ στο μεταξύ, συνεχίζεται το τσουχτερό κρύο.

Όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του Μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης» οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στον ορεινό όγκο, σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων και εστιάζονται περισσότερο στις ανατολικές περιοχές.

Σήμερα Πέμπτη, ειδικότερα, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 08 βαθμούς στη Μαγνησία, και στο Βόλο από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Παρασκευή ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, οι άνεμοι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 08 βαθμούς στη Μαγνησία, και στο Βόλο από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Μεθαύριο Σάββατο, αναμένονται, εξάλλου, αραιές συννεφιές, που βαθμιαία θα αυξηθούν, και πιθανό προς το τέλος της ημέρας να σημειωθούν ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά, ενώ την Κυριακή θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, με τη θερμοκρασία να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου