ΤΟΠΙΚΑ

Πέθανε η Νίκη Σαμαρά

πέθανε-η-νίκη-σαμαρά-851206

Αφατη θλίψη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η ξαφνική απώλεια της Νίκης Σαμαρά, η οποία έφυγε αναπάντεχα χθες το πρωί. Η Νίκη Σαμαρά, η γυναίκα που πρωτοστάτησε στη δημιουργία και εδραίωση του Οδηγισμού στον Βόλο, ξεχώριζε για το ήθος, την καλοσύνη και την αστείρευτη διάθεση για κοινωνική προσφορά. Ο επίσης αείμνηστος σύζυγός της, Νίκος, ήταν καθηγητής στην Εμπορική Σχολή και εξαιρετικά αγαπητός στην τοπική κοινωνία. Υπέρμαχη του εθελοντισμού από νεαρή ηλικία, προσέφερε με περισσή γενναιοδωρία τις δυνάμεις της προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και τιμήθηκε κατ’ επανάληψη για την πολύτιμη προσφορά της σε όλα τα πεδία.
Με αφορμή την παρουσίαση της έκδοσης για τα 70χρονα του Οδηγισμού, η αείμνηστη Νίκη Σαμαρά σημείωσε μεταξύ άλλων σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» της 27ης Φεβρουαρίου 2010 «σ’ ένα κόσμο σαν τον σημερινό γκρίζο, σκληρό και αδιάφορο που συγκλονίζεται κάθε τόσο από απογοητευτικές αποκαλύψεις και σκάνδαλα κάθε λογής, η πίστη στις διαχρονικές αξίες και τα ιδανικά ομορφαίνει τη ζωή σου και την γεμίζει αισιοδοξία και όρεξη για δράση. Σίγουρα η ζωή έχει άλλο πρόσωπο όταν μπορείς να ακούς τις καθαρές φωνές μέσα σου και μπορείς να νιώσεις τη βαθιά ανάσα του Σύμπαντος γύρω σου».
Ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή στην Οδηγική οικογένεια αλλά και ευρύτερα, αφιέρωσε την ζωή της στα παιδιά της Αννα και Γιώργο, καμαρώνοντας παράλληλα για τα εγγόνια της, ενώ λίγες μόλις μέρες πριν παραβρέθηκε στον γάμο της εγγονής της Βικτώριας που τελέστηκε στην Κύπρο. Οι πολυάριθμοι φίλοι της την χαρακτηρίζουν «καταπληκτική γυναίκα» και «χαρισματική προσωπικότητα», δηλώνοντας «συντετριμμένοι» από τον αδόκητο χαμό της. Η Νίκη Σαμαρά «έφυγε» αναπάντεχα σκορπίζοντας απέραντη θλίψη σε όσους είχαν την τύχη να την γνωρίσουν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί το απόγευμα της Δευτέρας στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου. Ο «Τ» εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου