ΤΟΠΙΚΑ

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τις κάρτες μετακίνησης ΑμεΑ

ο-αλ-μεϊκόπουλος-για-τις-κάρτες-μετακί-627325

O βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεικόπουλος χθες εξέδωσε ανακοίνωση και ενημερώνει ότι, ξεκίνησε στα ΚΕΠ, η θεώρηση για τους δικαιούχους της κάρτας μετακίνησης ΑμεΑ με τα μέσα μεταφοράς, για το έτος 2016, όπως γνωστοποίησε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατόπιν και διευκρινιστικής εγκυκλίου που έχει εκδώσει.

Η κάρτα αφορά σε δωρεάν μετακίνηση με τα Αστικά Λεωφορεία, και σε έκπτωση 50% για τα υπεραστικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Σε τοπικό επίπεδο, η θεώρηση των Δελτίων πραγματοποιείται στα ΚΕΠ του Νομού και στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας.

Δικαιούχοι της κάρτας μετακίνησης είναι Έλληνες πολίτες αλλά και υπήκοοι κρατών-μελών της Ε.Ε. και υπήκοοι τρίτων χωρών, οι οποίοι διαμένουν στην Ελλάδα μόνιμα και νόμιμα, ενώ σε αυτούς, συμπεριλαμβάνονται και αναγνωρισμένοι πρόσφυγες δικαιούχοι επικουρικής προστασίας και τελούντες σε καθεστώς παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, εφόσον κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα.

Απαιτείται βεβαιωμένο ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, ενώ ισχύουν και συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.

«Τα προβλήματα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κ. Αλ. Μεικόπουλου, «που βιώνουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρία και τα μέλη των οικογενειών τους, είναι πιεστικά και γι’ αυτό είναι σημαντικότατη η κοινωνική ευαισθησία και η μέριμνα για αυτούς τους ανθρώπους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου