ΤΟΠΙΚΑ

Αγώνας δρόμου για να τρέξουν τα δημόσια έργα που είχαν… παγώσει

αγώνας-δρόμου-για-να-τρέξουν-τα-δημόσι-628298

Ανοίγει ο δρόμος για να ξεκινήσουν οι δημοπρασίες νέων έργων μετά από τέσσερις ολόκληρους μήνες που όλα ήταν στον αέρα, εξαιτίας των πολλών ασαφειών του νέου νόμου που είχαν παγώσει την έκδοση διακηρύξεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 8 Αυγούστου που ψηφίστηκε ο Νόμος δεν προχωρούσε στην έκδοση των διακηρύξεων. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες δόθηκε το πράσινο φως για να ξεκινήσει η διαδικασία όπως τονίστηκε σε εκδήλωση της Πανελλήνιας Ενωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Εργων (ΠΕΔΜΕΔΕ) στο ΤΕΕ, στην οποία ο νομικός σύμβουλος της ΠΕΔΜΕΔΕ, Ευθύμιος Αναγνωστόπουλος, περιέγραψε τις επιπτώσεις αυτού του κενού, εάν και όπως ανέφερε πλέον το ΥΠΕΧΩΔΕ εργάζεται πυρετωδώς για να ετοιμάσει τις νομικές αποφάσεις που ο Νόμος απαιτεί. «Αυτό που θέλουμε να πούμε στους υπηρεσιακούς παράγοντες είναι να ξεκινήσουν να δημοπρατούν τα νέα έργα» σημείωσε ο ίδιος.

Η ημερίδα απευθυνόταν και στους υπηρεσιακούς παράγοντες, με στόχο να αισθανθούν την ασφάλεια και να βγάλουν τα έργα σε διαγωνισμούς, τόνισε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔΜΕΔΕ, Μιχάλης Δακτυλίδης, ενώ ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Μαγνησίας της ΠΕΔΜΕΔΕ, Αλέξανδρος Καμπύλης, επισήμανε ότι ο κατασκευαστικός κλάδος έχει βαλτώσει και πως πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες με γρήγορους ρυθμούς, ώστε «να ξεκινήσει πάλι η δημοπράτηση έργων και να μπορούμε επιτέλους να δουλέψουμε, μήπως πάρει ανάσα και η τοπική κοινωνία, που βάλλεται συνεχώς» όπως είπε.

«Ο Νόμος αυτός δεν είναι κανενός πολιτικού. Είναι τροϊκανή υποχρέωση ενσωμάτωσης των ευρωπαϊκών οδηγιών. Λύνει κάποια προβλήματα, άλλα δημιουργεί. Είναι, όμως, προς τη θετική κατεύθυνση, κάτι, που, όμως, μένει να αποδειχτεί και στην πράξη. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα» επισήμανε, ενώ τόνισε ότι όλα αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν δεν είναι τυχαία» εκτίμησε εξάλλου ο κ. Μ. Δακτυλίδης, αντιπρόεδρος της ΠΕΔΜΕΔΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου