ΤΟΠΙΚΑ

Παπανάτσιου: Ο προϋπολογισμός του 2017 προστατεύει τα αδύναμα στρώματα

παπανάτσιου-ο-προϋπολογισμός-του-2017-πρ-630044

«Ο στόχος του προϋπολογισμού του 2017, όπως και του προηγούμενου, είναι να προστατεύσει τα αδύναμα στρώματα εφαρμόζοντας αναδιανομή των πόρων προς μια κατεύθυνση κοινωνικά πιο δίκαιη» υπογράμμισε μεταξύ άλλων στην ομιλία της, στη Βουλή για τον προϋπολογισμό η υφυπουργός κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, όπως ανακοινώθηκε από το πολιτικό της γραφείο.

Η κ. Παπανάτσιου επισήμανε επίσης πως «η κατεύθυνση της φορολογικής πολιτικής είναι αμυντική, να προστατευτούν τα πιο χαμηλά εισοδήματα δεδομένης της υποχρέωσης να πιαστεί συγκεκριμένος στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% και υποστήριξε ότι «τα προηγούμενα χρόνια οι άλλες κυβερνήσεις έριξαν το μεγαλύτερο μέρος του βάρους της δημοσιονομικής προσαρμογής στην πλευρά των δαπανών.

«Βασική πρόταση -ανέφερε η κ. Παπανάτσιου- της κυβέρνησης στη συζήτηση για την ισορροπία των δύο σκελών της δημοσιονομικής πολιτικής, δαπανών και φόρων, είναι η μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων να κατευθύνεται αποκλειστικά και μόνο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας με ελάφρυνση της φορολογίας και των εισφορών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Επίσης ανέφερε «θα πέσουν στην οικονομία 1,8 δισ. ευρώ και μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2017 άλλα 1,7 δισ. ευρώ για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου. Είναι οφειλές που κληρονομήσαμε από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Τα ποσά αυτά είναι νέα χρήματα που θα μπουν στην οικονομία και θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση.

Πιστεύουμε- κατέληξε στην ομιλία της- ότι είμαστε πλέον σε μια μεγάλη στροφή της οικονομίας, βγαίνουμε από την ύφεση και μαζί με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, και τελικά τη διευθέτηση του χρέους, θα μπορούμε να μιλάμε για πλήρη αντιστροφή του κλίματος στη χώρα μας.»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου