ΤΟΠΙΚΑ

Εστειλαν μήνυμα ζωής από το Βόλο

εστειλαν-μήνυμα-ζωής-από-το-βόλο-851206

Μηνύματα ζωής έστειλαν χθες νέοι από την παραλία του Βόλου γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου). Το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ Πιλότος κορύφωσε χθες τις εκδηλώσεις του και γιόρτασε μαζί με τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, τους φίλους, τους συγγενείς τους αλλά και με τους δημότες… τη ζωή.

Από νωρίς το απόγευμα νέοι όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν στην παραλία του Βόλου και ζωγράφισαν, έκαναν γκράφιτι με ανοιχτή θεματολογία, συμμετέχοντας έτσι στην προσπάθεια που έχει αρχίσει ο ΚΕΘΕΑ Πιλότος για την ενημέρωση των πολιτών για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.
Το βράδυ οι νέοι αλλά και οι δημότες της περιοχής συγκεντρώθηκαν μπροστά από την εξέδρα που είχε στηθεί στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και χόρεψαν υπό τους ήχους των Domino, Άλικο Γράμμα και Tsome and friends.
Το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι τεράστιο, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Ιωάννης Μίλτος, υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ Πιλότος, η ηλικία έναρξης των ουσιών μειώνεται και πλέον έχει φτάσει τα 13 έτη, ενώ υπάρχουν πολλά περιστατικά εξαρτημένων στα 15 έτη.
Στο ΚΕΘΕΑ Πιλότος και ειδικότερα στο Συμβουλευτικό Κέντρο Νέας Ιωνίας έχουν υποστηριχθεί 546 άτομα κάθε ηλικίας. Η Ανοικτή Θεραπευτική Κοινότητα έχει υποστηρίξει 111 άτομα ηλικίας από 16 έως 25 ετών, ενώ το Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης έχει υποστηρίξει 62 άτομα.
Η Μονάδα Υποστήριξης Φυλακισμένων Χρηστών στα Σωφρονιστικά Καταστήματα Κασσαβέτειας, Λάρισας, Τρικάλων καθώς και στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου έχει υποστηρίξει 505 άτομα ηλικίας από 13 έως και 65 ετών και τέλος το Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης και Θεραπείας έχει υποστηρίξει 418 οικογένειες ή αλλιώς 750 άτομα.
Το ΚΕΘΕΑ Πιλότος συνεργάστηκε και διοργάνωσε από κοινού δράσεις με το ΤΟ.Σ.Π.Π.Α. Βόλου, το Κέντρο Πρόληψης κατά των ναρκωτικών «Πρόταση Ζωής», την Άρσις, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων «Δίαυλος» κ.α. Βασικός αρωγός της όλης προσπάθειας ήταν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Βόλου.
Μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών απέστειλαν ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Απόστολος Νάνος, επισημαίνοντας πως οι θεσμοθετημένες ημέρες δεν επαρκούν για να απαντήσουν στη συνεχιζόμενη αύξηση της ζήτησης και χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Αρέθας λέγοντας πως η τοπική αυτοδιοίκηση είναι και θα είναι στο πλευρό κάθε ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας, επιτελώντας το βασικό χρέος και σκοπό της: να είναι δίπλα στον πολίτη. Τέλος ανακοίνωση απέστειλε και το ΠΑΜΕ Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου