ΤΟΠΙΚΑ

Eφυγε ο Βολιώτης bodybuilder Χρήστος Χειμώνας

eφυγε-ο-βολιώτης-bodybuilder-χρήστος-χειμώνας-630513

Ο γνωστός πρωταθλητής πέθανε ξαφνικά μέσα στο σπίτι του σε ηλικία μόλις 50 χρόνων

Πρόωρα και ξαφνικά έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 50 ετών, ο γνωστός Βολιώτης πρωταθλητής του Body Building Χρήστος Χειμώνας. Το νήμα της ζωής κόπηκε άδοξα για τον πρωταθλητή, μέσα στο πατρικό του σπίτι στο Βόλο, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Πιθανολογείται ότι ο θάνατός του προήλθε είτε από πνευμονικό οίδημα, είτε από ανακοπή καρδιάς. Τα ακριβή αίτια θα εξακριβωθούν σήμερα καθώς έχει παραγγελθεί ιατροδικαστική εξέταση. Τραγική ειρωνεία, ο 50χρονος ετοιμάζονταν εκείνη την ώρα να μεταβεί στο Νοσοκομείο του Βόλου για θεραπεία, στην οποία υποβάλλονταν τους τελευταίους μήνες. Η αδερφή του τον βρήκε νεκρό στο κρεβάτι, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Η υγεία του 50χρονου Χρήστου Χειμώνα, του «χαμογελαστού γίγαντα» όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του στο Βόλο -λόγω της σωματικής διάπλασης που είχε αποκτήσει καθώς ασχολούνταν χρόνια με τον πρωταθλητισμό στο Body Building- είχε κλονιστεί σημαντικά εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ οι γιατροί είχαν διαγνώσει σημαντικές βλάβες σε ζωτικά όργανα.

Σύμφωνα με συγγενικά του πρόσωπα, με τα οποία συνομίλησε χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, στον 50χρονο αθλητή είχαν γίνει αρκετές συστάσεις τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να αποφεύγει τη χρήση αναβολικών, που είναι «κοινό μυστικό» ότι χρησιμοποιούνται στο χώρο για να «φτιαχτεί το σώμα», προκειμένου να μην έχει επιπτώσεις στην υγεία του.

Στο Βόλο είχε επιστρέψει από την Κω, όπου έμενε τα τελευταία χρόνια, πριν από λίγους μήνες, εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που τον ταλαιπωρούσαν.

Πάθος με το Body Building

O Χρήστος Χειμώνας, ήταν ένας «χαμογελαστός γίγαντας». Όλη του η ζωή αφιερωμένη σε ένα γυμναστήριο. Χιλιάδες ώρες σκληρής προπόνησης και πρωταθλητισμός στο Body Building. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Κω, όμως στο Βόλο έρχονταν πολύ συχνά για να δει την οικογένειά του, τα τρία του αδέρφια, τα ανίψια του τα οποία υπεραγαπούσε και τους φίλους του. Το φετινό καλοκαίρι πέρασε ώρες ατέλειωτες με φίλους του στη Μηλίνα. Είχαν αρχίσει όμως τα σοβαρά προβλήματα υγείας να τον ταλαιπωρούν, όμως δεν ήταν άνθρωπος που το έβαζε κάτω.

Όταν διακρίνονταν σε αγώνες Body Building χαιρόταν σαν μικρό παιδί, περιγράφουν δικοί του άνθρωποι. Όταν πάλι κάποιος άλλος κρεμούσε το μετάλλιο στο στήθος, ο Χρήστος συνήθιζε να λέει: «Δεν πειράζει η συμμετοχή και η εμπειρία μετράει».

Ανήσυχο πνεύμα από μικρός, τελείωσε το 2ο Λύκειο Βόλου. Πάντα η μεγάλη του αγάπη ήταν το Body Building. Ξεκίνησε από απλός αθλητής, πέρασε στον πρωταθλητισμό και τα τελευταία χρόνια στην Κω παράλληλα με τη συμμετοχή του σε αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, απασχολούνταν επίσης ως personal trainer σε αθλητές του Body Building, τους οποίους προετοίμαζε για αγώνες.

Παρά τα προβλήματα υγείας, κάθε φορά που έβγαινε από το Νοσοκομείο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υποβάλλονταν σε ειδική θεραπεία (αιμοκάθαρση), ο μοναδικός του προορισμός ήταν το γυμναστήριο.

Χθες ωστόσο το πρωί, το καθιερωμένο δρομολόγιο για το Νοσοκομείο δεν έγινε ποτέ… αφού η καρδιά του 50χρονου Βολιώτη σταμάτησε να χτυπά για πάντα.

Συντετριμμένοι οι δικοί του άνθρωποι στο Βόλο, αλλά και οι πολλοί φίλοι του, δεν μπορούν να πιστέψουν τον τόσο άδικο χαμό του. Μπροστά στο πάθος του για το Body Building και την εφήμερη δόξα θυσίασε την υγεία του και το αποτέλεσμα τελικά ήταν ολέθριο, αφού τον πρόδωσε η καρδιά του και έφυγε σε ηλικία μόλις 50 χρόνων.

Η κηδεία του Χρήστου Χειμώνα, θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη αφού εκκρεμεί η διαδικασία της νεκροψίας, όπου συγγενείς και φίλοι θα τον αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά και θα τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία.

Η μάστιγα των αναβολικών

Πρόσφατες έρευνες με αθλητές σωματικής διάπλασης (bodybuilders) έδειξαν ότι τα στεροειδή μπορεί να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, κάτι που με την πάροδο του χρόνου αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου σε ζωτικά όργανα του ανθρώπινου οργανισμού. Μελέτες μάλιστα για τον καρκίνο του ήπατος και τον καρκίνο του προστάτη συνδέθηκαν με τη μακροχρόνια χρήση στεροειδών από αρσιβαρίστες και αθλητές σωματικής διάπλασης.

Οι αθλητές, αλλά και οι αθλήτριες που παίρνουν αναβολικά συνήθως πωρώνονται και χρησιμοποιούν όλο και περισσότερα. Ξεκινούν ακόμη και από 17. Κάποιοι παίρνουν αναβολικά που απευθύνονται σε ζώα, βόδια, ταύρους, άλογα του ιπποδρόμου, επειδή είναι πιο φτηνά και πιο ισχυρά. Είναι όμως και πολύ πιο τοξικά και έχουν τεράστιες παρενέργειες.

Η σύγχρονη μάστιγα που σκορπάει το θάνατο, έχει εξαπλωθεί τόσο γρήγορα και σιωπηρά με επικίνδυνα έως και θανατηφόρα αποτελέσματα στην Ελλάδα. Θύματά της είναι κορυφαίοι αθλητές, επώνυμοι αλλά και νέα παιδιά, που ξεκινούν τη χρήση αναβολικών από την εφηβεία.

Πολλοί κάνουν λόγο για επικίνδυνη μόδα, σε σημείο να θεωρείται το «μαγικό φίλτρο της ματαιοδοξίας», καθώς στην παγίδα τους δεν πέφτουν μόνο πρωταθλητές αλλά και άνθρωποι από τον χώρο της showbiz (σχεδιαστές μόδας, μακιγέρ, μοντέλα, ηθοποιοί), ακόμη και νέα παιδιά που απλώς θέλουν να τραβάνε τα βλέμματα.

Οι γυμναστές ισχυρίζονται πως το σώμα έχει κάποια όρια που καλό είναι να μην τα ξεπερνάμε. Με σωστή διατροφή και άσκηση μπορεί να φτάσει κανείς στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η χρήση αναβολικών που γίνεται μόνο για γρηγορότερα αποτελέσματα, μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό ανεπανόρθωτες βλάβες.

Ειδικότερα πάντως, οι νέοι στον κόσμο του bodybuilding δυστυχώς φαίνεται να είναι πιο επιρρεπείς στη χρήση αναβολικών.

Τα στατιστικά είναι πάντως ανησυχητικά, αφού, ακόμα κι αν ο χρήστης τα διακόψει, οι παρενέργειες τους στο σώμα είναι ισόβιες. «Μπορεί κάποιος να κάνει χρήση στα 20 και να του προκύψουν προβλήματα στα 50» τονίζουν οι ειδικοί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου