ΤΟΠΙΚΑ

Μαθήματα πρώτων βοηθειών στο Βαρνάλειο δημοτικό σχολείο Ν. Αγχιάλου

μαθήματα-πρώτων-βοηθειών-στο-βαρνάλε-630982

Πολύτιμα μαθήματα πρώτων βοηθειών έκαναν οι εκπαιδευτικοί του Βαρνάλειου 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Αγχιάλου.

Σύμφωνα με το Διευθυντή του σχολείου, Ηρακλή Τσέλιο, «πολλές φορές στο περιβάλλον του σχολείου, του σπιτιού ή της εργασίας συμβαίνουν σοβαρά ή όχι ατυχήματα, χωρίς πολλές φορές να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε άμεσα. Έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη να αποκτήσουμε όλοι πρακτικές βασικές γνώσεις στον τομέα των πρώτων βοηθειών που δεν απαιτούν ειδίκευση ή ιδιαίτερο διάβασμα».

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε ενδοσχολική επιμορφωτική ημερίδα, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Η κ. Μαρία Μπουρτζή καθηγήτρια φυσικής αγωγής βοήθησε τους εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν τις απαραίτητες και πιο σημαντικές πρώτες ενέργειες που πρέπει να γίνουν όταν έρθουν αντιμέτωποι με περιστατικό απλού τραύματος, ρινορραγίας, τσιμπήματος από έντομο, λιποθυμίας, διαστρέμματος, κατάγματος, εξάρθρωσης, επιληπτικής κρίσης, πνιγμονής, αλλά και πώς γίνεται χρήση κρύου επιθέματος και μέτρησης του καρδιακού σφυγμού.

Ακολούθησε βιωματική παρουσίαση της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και αυτόματης εξωτερικής απινίδωσης από την κ. Ευθυμίου Αφροδίτη- εκπαιδεύτρια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης και την κ. Ευθυμίου Ελισάβετ. Η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση αποτελείται από δύο βασικές ενέργειες: τις θωρακικές συμπιέσεις για να πάει αίμα στον εγκέφαλο και τις εμφυσήσεις διάσωσης για να μεταφερθεί οξυγόνο στους πνεύμονες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου