ΤΟΠΙΚΑ

Αίρεται η αναστολή χορήγησης της σύνταξης Βολιώτισσας

αίρεται-η-αναστολή-χορήγησης-της-σύντ-631113

Άμεση ήταν η παρέμβαση του ΟΓΑ για την επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε με την αναστολή στη χορήγηση της σύνταξης 63χρονης Βολιώτισσας παρά το γεγονός ότι η ασφαλισμένη έχει ενταχθεί στο Νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και το Ειρηνοδικείο απαγόρευσε οποιαδήποτε μεταβολή στα περιουσιακά της στοιχεία, μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ με τίτλο «Ανέστειλε χωρίς προειδοποίηση της σύνταξη 63χρονης».

Ο ίδιος ο Διοικητής του ΟΓΑ, Αθανάσιος Μπακαλέξης, ο οποίος επέδειξε ενδιαφέρον και έψαξε το φάκελο της ασφαλισμένης, επικοινώνησε με την εφημερίδα και ενημέρωσε ότι γίνεται άρση της αναστολής. «Είναι γεγονός ότι η ασφαλισμένη έχει οφειλές στον Οργανισμό. Από τη στιγμή, όμως, που υπάρχει απόφαση Δικαστηρίου και έχει ενταχθεί στο Νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε την απόφαση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπακαλέξης, απέδωσε την αναστολή στη χορήγηση της σύνταξης σε λάθος υπαλλήλου, που επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο και τόνισε ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την καταβολή της σύνταξης θα τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συγκεκριμένα, ενημέρωσε ότι αν και οι καταστάσεις για τις πληρωμές του Ιανουαρίου έχουν ήδη τρέξει λόγω των εορτών, και υπάρχουν τεχνικά προβλήματα, ωστόσο κατ’ εξαίρεση θα ληφθεί μέριμνα για την 63χρονη ώστε να λάβει τη σύνταξή της. Η ασφαλισμένη θα ενημερωθεί για την ακριβή ημερομηνία της καταβολής από τον Οργανισμό.

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, η πληρωμή της θα γίνεται κανονικά από την 1η Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι η 63χρονη πήγε την περασμένη εβδομάδα στην Τράπεζα για να πληρωθεί τη σύνταξή της και ενημερώθηκε ότι ο ΟΓΑ έκανε αναστολή στη χορήγησή της.

Η ασφαλισμένη είχε ως μοναδικό πόρο ζωής τη σύνταξη του συζύγου ύψους 233 ευρώ το μήνα. Το Ειρηνοδικείο Βόλου με προσωρινή διαταγή του αρχές Οκτώβρη είχε ορίσει να πληρώνει για τα χρέη της προς Τράπεζες και ΟΓΑ 40 ευρώ το μήνα.

Με απόφασή του, που είναι άμεσα εκτελεστή μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης του Δικαστηρίου, απαγόρευσε οποιαδήποτε μεταβολή στην περιουσιακή της κατάσταση.

Η ασφαλισμένη ανάσανε, ελπίζοντας ότι λύθηκε έστω και προσωρινά το πρόβλημά της με τις οφειλές. Είχε μεριμνήσει και κοινοποιήσει η ίδια την απόφαση του Δικαστηρίου στο παράρτημα του ΟΓΑ στο Βόλο.

Η γυναίκα απευθύνθηκε διά του πληρεξουσίου δικηγόρου της στα γραφεία του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων στη Λάρισα μετά τη μη καταβολή της σύνταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενημέρωση που είχε είναι ότι για την υπόθεσή της αναμένεται απάντηση από τα κεντρικά της Υπηρεσίας. Η απόφαση αυτή μπορεί να έβγαινε και σε τρεις και σε τέσσερις μήνες!

Όλο αυτό το διάστημα, η 63χρονη δε θα είχε κανένα πόρο ζωής για να τηρήσει την απόφαση του Δικαστηρίου και κινδύνευε να απενταχθεί από το Νόμο Κατσέλη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου