ΤΟΠΙΚΑ

Νέα απόφαση απόλυσης του Δημ. Κουτσιφέλη. Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων

νέα-απόφαση-απόλυσης-του-δημ-κουτσιφέ-631121


Νέα απόφαση για την απόλυση του Δημήτρη Κουτσιφέλη, έλαβε στην προχθεσινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ. Ο κ. Κουτσιφέλης θα κινηθεί νομικά κατά της απόφασης, την οποία χαρακτήρισε «προκλητική, καταχρηστική, αντιδημοκρατική και εκτός κάθε πλαισίου νομιμότητας».

Το θέμα της απόλυσης Δημήτρη Κουτσιφέλη ανακινήθηκε μαζί με την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ. Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, ο κ. Κουτσιφέλης είχε παραπεμφθεί στο πενταμελές πειθαρχικό συμβούλιο το οποίο εξέδωσε απόφαση απόλυσής του, κρίνοντάς τον ένοχο ότι ως διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας που είχε την επίβλεψη του έργου της ΕΡΓΗΛ, είχε προκαλέσει ζημία 5,5 εκατ. ευρώ στην επιχείρηση. Κατά της απόφασης ο κ. Κουτσιφέλης είχε καταθέσει ένσταση, η οποία απορρίφθηκε από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο που είναι το διοικητικό συμβούλιο.

Ωστόσο, η ΔΕΥΑΜΒ δεν είχε ζητήσει απόφαση της Επιτροπής Προστασίας Συνδικαλιστών, κάτι που συνιστά ποινικό αδίκημα. Το έκανε σε δεύτερο χρόνο, με την επιτροπή να αποφασίζει ότι οι λόγοι που επικαλείται η ΔΕΥΑΜΒ δεν συνιστούν, σύμφωνα με το νόμο περί προστασίας συνδικαλιστών, λόγο απόλυσης.

Παρά την απόφαση, εισήχθη στο διοικητικό συμβούλιο γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΔΕΥΑΜΒ, Αντώνη Ξηρού, σύμφωνα με την οποία «ανεξάρτητα από την απόφαση της επιτροπής προστασίας συνδικαλιστικών στελεχών το διοικητικό συμβούλιο μπορεί να προχωρήσει σε απόλυση αν θεωρήσει ότι τελέστηκαν πειθαρχικά ή άλλα αδικήματα που προκάλεσαν διάρρηξη της σχέσης εμπιστοσύνης με τη διοίκηση».

Με τις ψήφους της πλειοψηφίας η γνωμοδότηση εγκρίθηκε και αποφασίστηκε η απόφαση Κουτσιφέλη, την οποία ο εργαζόμενος θα προσβάλλει άμεσα στα δικαστήρια.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 8.12.2016 και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Είναι απολύτως προκλητική, καταχρηστική και ξένη προς κάθε έννοια δημοκρατικής άσκησης διοίκησης η χτεσινή απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, για την απόλυση του προέδρου του Συλλόγου εργαζόμενων της ΔΕΥΑΜΒ, Δ. Κουτσιφέλη.

Προκλητική επειδή, ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα που αφορά την συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζόμενων, εισήχθη εν κρυπτώ, ως εκτός ημερησίας διάταξης θέμα στην συνεδρίαση του ΔΣ, προφανώς για να μην υπάρξει έγκαιρη αντίδραση των εργαζόμενων.

Καταχρηστική επειδή, η απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, παρακάμπτει την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής προστασίας συνδικαλιστικών στελεχών, ενώ η ΔΕΥΑΜΒ την είχε αποδεχθεί πλήρως, όπως προκύπτει από την μη άσκηση ένστασης στην δευτεροβάθμια επιτροπή.

Αντιδημοκρατική επειδή, η λήψη της συγκεκριμένης απόφασης αποδεικνύει πλήρως τις καταγγελίες για προειλημμένη απόφαση, μέσω μιας πειθαρχικής διαδικασίας, κατά την οποία δεν επιτράπηκε ούτε το δικαίωμα της απολογίας στον πρόεδρο του συλλόγου μας.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον πρόεδρο του συλλόγου και δηλώνουν ότι βρίσκονται στο πλευρό του με κάθε τρόπο.Δηλώνουν επίσης ότι δεν πρόκειται να καμφθούν στις διεκδικήσεις τους από τις προκλητικές καταχρηστικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες της Διοίκησης.

Το ΔΣ του Συλλόγου εργαζόμενων της ΔΕΥΑΜΒ, κρίνοντας ότι η παραπάνω ενέργεια της Διοίκησης είναι ένα ακόμα επεισόδιο αυταρχισμού στην πόλη μας εκπορευόμενο από την συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή, θα αναλάβει πρωτοβουλίες στο επόμενο διάστημα, για την ανάπτυξη ενός ευρέος μετώπου αντιμετώπισης αυτών των πρακτικών και καλεί κάθε φορέα της πόλης να συμμετάσχει σε αυτό, χωρίς κοντόφθαλμους υπολογισμούς».

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου