ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Τα παζάρια μας έλλειπαν
Την ώρα που η αγορά και ιδιαίτερα οι μικροκαταστηματάρχες περνούν τον πιο μακρύ και πιο βαρύ χειμώνα τους και εγείρουν φωνή διαμαρτυρίας και απόγνωσης, έρχεται το Υπουργείο Ανάπτυξης να προτείνει κυριακάτικα παζάρια ένδυσης και υπόδησης σε πόλεις άνω των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ. Δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να εξυπηρετεί μια τέτοια πρόταση, το βέβαιο είναι ότι τινάζει τις ελπίδες για ανάκαμψη των μικρομεσαίων στον αέρα. Μάλλον εκεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχουν διαβάσει το διαχρονικής αξίας έργο «Ο θάνατος του εμποράκου».
Χ.Μ.

Μείωση των τιμών
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ανάβει η μάχη για τις τιμές των αμνοεριφίων. Ο παραδοσιακός οβελίας είναι από τα έθιμα που δεν υποχωρούν. Όπου ανεβαίνει η ζήτηση, είναι φυσικό να ανεβαίνουν και οι τιμές. Πολλές φορές μάλιστα και υπέρμετρα. Φέτος όμως οι καιρικές συνθήκες του ήπιου χειμώνα ήταν ευνοϊκές για τους κτηνοτρόφους, με αποτέλεσμα η παραγωγή αμνοεριφίων να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Αν λάβουμε υπόψιν μας και τις αθρόες εισαγωγές αμνοεριφίων από τις… Ευρωπαίες πλέον Βουλγαρία και Ρουμανία τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι η προσφορά είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Δεν απέχει λοιπόν από την πραγματικότητα η μέχρι χθες εκτίμηση ότι φέτος θα γευτούμε τον παραδοσιακό οβελία σε χαμηλότερες τιμές από τις περσινές.
Χ.Μ۠.

Φροντίδα για τους ηλικιωμένους
Μέχρι το Μεγάλο Σάββατο θα δουλεύουν οι άνθρωποι στα ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου, προκειμένου να ετοιμάσουν τα πασχαλινά δέματα για τους άπορους και τους αναξιοπαθούντες της πόλης και τα οποία θα περιλαμβάνουν, εκτός των άλλων, πασχαλινά αυγά, τσουρέκια και γενικά όλα όσα θα απαλύνουν λίγο τη μοναξιά και την αποξένωση που νιώθουν αυτές τις μέρες πολλοί ηλικιωμένοι συμπολίτες μας. Την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας ανακοίνωνε ότι παραμένει πάντα επίκαιρη η προεκλογική του δέσμευση για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Δημοτικού Γηροκομείου στην περιοχή του Φυτόκου, με τις προσπάθειες χρηματοδότησής του να επαφίενται στο Δ΄ ΚΠΣ.
Α.Τ.

Κυκλοφοριακό
Το εορταστικό ωράριο στην αγορά, ήλθε να επιβεβαιώσει για πολλοστή φορά, ότι είμαστε δέσμιοι της χρήσης του Ι.Χ. ακόμη και για τις πιο μικρές μετακινήσεις μας στο κέντρο, μολονότι ο χρόνος εξεύρεσης χώρου στάθμευσης ειδικά αυτές τις μέρες στο κέντρο είναι μία μικρή οδύσσεια. Επιβεβαιώνεται έτσι με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι πρέπει να γίνουν πολλά και σε βάθος χρόνου, για να αλλάξει νοοτροπία ο κόσμος , που επί δεκαετίες οι εκάστοτε κυβερνήσεις τον έμαθαν να… αρμενίζει στραβά.
Α.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου