ΤΟΠΙΚΑ

Πληρότητα 80% ενόψει εορτών σε χωριά του Πηλίου

πληρότητα-80-ενόψει-εορτών-σε-χωριά-του-633361

Εντονο ενδιαφέρον για Χριστουγεννιάτικες αποδράσεις στο Πήλιο και το Βόλο εκδηλώνεται από διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα, με τα ποσοστά πληρότητας να αγγίζουν το 80% σε Πορταριά, Μακρινίτσα και 60% σε άλλες περιοχές του ορεινού όγκου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης.

Ενθαρρυντικά είναι, παράλληλα, τα μηνύματα γενικότερα για την εορταστική περίοδο, με δεκάδες αφιερώματα να σκιαγραφούν τις ομορφιές αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του βουνού των Κενταύρων. Χαρακτηριστικό είναι, εξάλλου, το αφιέρωμα του διαδικτυακού newsonly.gr, σύμφωνα με το οποίο, το Πήλιο καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση μεταξύ των δέκα μαγικών προορισμών της Ελλάδας, που προσφέρονται για μαγικές Χριστουγεννιάτικες αποδράσεις.

Στη λίστα των ιδανικών Χριστουγεννιάτικων προορισμών καταγράφονται το Καϊμακτσαλάν, ο Παρνασσός, τα Ζαγοροχώρια, τα Καλάβρυτα, τα Τρίκαλα Κορινθίας, η Ελάτη, το Περτούλι και το Καρπενήσι, ενώ όπως υπογραμμίζεται στο ίδιο διαδικτυακό δημοσίευμα, στο Πήλιο υπάρχουν περισσότερα από 40 χωριά και οικισμοί χτισμένα με την παραδοσιακή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, αλλά και μαγικά τοπία, που καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις των επισκεπτών.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, υπογραμμίζει ότι κάθε δημοσίευμα αναμφίβολα ενισχύει το ενδιαφέρον των φίλων του Πηλίου και των εν δυνάμει επισκεπτών και συνδέεται άμεσα με τις προσπάθειες που καταβάλλονται, με στόχο την ευρύτερη προβολή της περιοχής μας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. «Όλα είναι καρπός της δουλειάς και των προσπαθειών που γίνονται, τόσο από την πλευρά των επιχειρηματιών, όσο και των φορέων. Τα αποτελέσματα που βλέπουμε την τελευταία διετία είναι διαρκώς επαυξανόμενα και ενθαρρυντικά», όπως επισημαίνει ο κ. Ζαφείρης.

Το ενδιαφέρον ενόψει εορτών ξεκίνησε να εκδηλώνεται ήδη από τον προηγούμενο μήνα, ενώ τις τελευταίες μέρες συνεχίζεται με ακόμη πιο έντονους ρυθμούς, με το χιονισμένο τοπίο να αποτελεί σταθερά πόλο έλξης για τους απανταχού λάτρεις των χειμερινών και δη εορταστικών εκδρομών.

Στο μεταξύ, σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους ξενοδόχους και τον κλάδο του τουρισμού γενικότερα, θα αποτελέσουν το επίκεντρο του διήμερου εκδηλώσεων που διοργανώνονται στη διάρκεια του ερχόμενου Σαββατοκύριακου. Ο εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν ημερίδα και περιπατητική δράση, διοργανώνονται στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας βουνού, από την Ενωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας με τη συνδιοργάνωση του πολιτιστικού φορέα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός», τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, τους Δήμους Βόλου, Ζαγοράς -Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου, υπό την αιγίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

«Είναι η δεύτερη φορά που γιορτάζουμε την παγκόσμια μέρα βουνού, με τη συμμετοχή τουριστικών πρακτόρων και ειδικών του τουρισμού, τους οποίους έχουμε προσκαλέσει, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διοργάνωσης, προκειμένου να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας», τονίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων, ο οποίος επισημαίνει παράλληλα ότι κάθε προσπάθεια που γίνεται, αποδίδει καρπούς.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου