ΤΟΠΙΚΑ

Επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου

επιμορφωτικό-σεμινάριο-εκπαιδευτικώ-634080

Επιμορφωτικό σεμινάριο, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών από 3 εσπερινά λύκεια και θέμα: «Ο ρόλος του εκπαιδευτικού σε ομάδες ενηλίκων», υλοποιήθηκε, στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό), με τη συνεργασία της Διεύθυνσης του σχολείου και της συμβούλου παιδαγωγικής ευθύνης, κας Α. Χατζηπαντελή.

Μετά από παιδαγωγική συνάντηση της συμβούλου με το διδακτικό προσωπικό του σχολείου και τα θέματα που αναδείχθηκαν, αλλά και με δεδομένο ότι τα εσπερινά λύκεια έχουν σημαντικό ποσοστό ενήλικων μαθητών, αποφασίστηκε η διοργάνωση σεμιναρίου στον χώρο του σχολείου, με στόχο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε πτυχές που αφορούν ειδικότερα στην εκπαίδευση σε ομάδες ενηλίκων.

Το σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε σε εργαστήριο του 1ου Ε.Κ., με εισηγητή τον κ. Α. Μπάρλο, εκπαιδευτή ενηλίκων, παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί του 2ου ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό), του 4ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας (Εσπερινό) και του Εσπερινού ΓΕΛ. Αναδείχθηκαν κρίσιμα ζητήματα για την εκπαίδευση ενηλίκων, όπως τι σημαίνει εκπαίδευση ενηλίκων, πώς μαθαίνουν οι ενήλικες, ποια είναι τα κύρια εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην πορεία της μάθησης, και αναδείχθηκαν βιωματικές τεχνικές μάθησης.

Το σεμινάριο αξιολογήθηκε από τους συμμετέχοντες ως ιδιαίτερα ωφέλιμο, ενώ η κα Χατζηπαντελή τόνισε πως οι επιμορφωτικές δράσεις θα συνεχιστούν, καθώς η συνεχής κατάρτιση των εκπαιδευτικών συντελεί στην τόνωση της αυτοπεποίθησής τους και στην αποτελεσματικότερη λειτουργία τους στην τάξη, με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη ικανοποίηση των μαθητών/-τριων από τη μαθησιακή διαδικασία και τη διασφάλιση της συνέχισης της προσπάθειας εκ μέρους τους, ειδικότερα των ενηλίκων, για την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου