ΤΟΠΙΚΑ

Μέλος cluster για την κρουαζιέρα Κινέζων στο Αιγαίο ο Βόλος

μέλος-cluster-για-την-κρουαζιέρα-κινέζων-στο-634127

Μέρος στη συζήτηση για την ανάπτυξη δικτύου διασυνδεμένων λιμανιών (cluster) για την κρουαζιέρα στο Αιγαίο, με στόχο την προσέλκυση 3 εκατομμυρίων Κινέζων εντός του 2017 ή του 2018 παίρνει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου.

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, η «Cosco», που έχει αναλάβει τον έλεγχο του εμπορικού λιμανιού του Πειραιά, διατύπωσε την πρόθεσή της να συνεργαστεί με ομάδα λιμανιών και με τις εταιρείες που θα αναλάβουν να μεταφέρουν τους τουρίστες στα λιμάνια που θα μετέχουν στο δίκτυο.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, έχει ήδη γίνει μία πρώτη συζήτηση και τουλάχιστον οχτώ λιμάνια, μεταξύ των οποίων και του Βόλου, έχουν δηλώσει τη διάθεσή τους να συνεργαστούν με τον ΟΛΠ και την «Cosco», ώστε να καταρτιστεί το κατάλληλο πρόγραμμα επισκέψεων στα λιμάνια αυτά.

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας που θα ωφελήσει το λιμάνι και την πόλη.

«Από την αρχή, μόλις μας γνωστοποιήθηκε η πρόθεση της ΟΛΠ- Cosco, ο ΟΛΒ διατύπωσε το ενδιαφέρον του» είπε ο κ. Σταυριδόπουλος. Ο Οργανισμός έχει τη διάθεση να συνεισφέρει σε αυτήν την κίνηση, εξήγησε, με σκοπό και στόχο την αύξηση των προσεγγίσεων των πλοίων στο λιμάνι μας και φυσικά την αύξηση του τουρισμού αυτού του συγκεκριμένου τομέα προς όφελος της πόλης.

Αυτή τη στιγμή το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει τον τελικό σχεδιασμό, ο οποίος σύμφωνα με τη μέχρι τώρα εικόνα που υπάρχει, θα έχει αρχή και τέλος τον Πειραιά, καθώς οι Κινέζοι ενδιαφέρονται να τον μετατρέψουν σε home port.

H «Cosco», εξάλλου, εξήγησε ο πρόεδρος του ΟΛΒ, έχει πρόσφατα φτιάξει επιβατικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων, αλλά χρειάζεται ένα ντοσιέ λιμανιών για τον περιηγητή.

Να επισημανθεί ότι τα υπόλοιπα λιμάνια που θα συμμετέχουν στο δίκτυο θα είναι το Ηράκλειο, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Θεσσαλονίκη, η Ρόδος και η Καβάλα.

Αν πραγματοποιηθεί τελικά το εγχείρημα, τότε η έλευση των Κινέζων θα ξεκινήσει με πολλά πλοία και πολλούς κατάπλους. Το λιμάνι του Βόλου, όπως είπε ο κ. Σταυριδόπουλος, έχει υψηλά στάνταρντ και σε γενικές γραμμές είναι έτοιμο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου