ΤΟΠΙΚΑ

Στηρίζει το Δος ημίν

στηρίζει-το-δος-ημίν-634367

Εκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης, με επίκεντρο τη στήριξη του «Δος ημίν σήμερον» που προσφέρει καθημερινά φαγητό σε 200 περίπου άπορους Βολιώτες, είναι η έκθεση φωτογραφίας που εγκαινιάστηκε στο κτίριο Τσικρίκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τον αγιασμό της έκθεσης τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος εξήρε την προσφορά του κ. Ζαφειρίδη και τη διαρκή του στήριξη στο έργο της τοπικής Εκκλησίας, με όχημα τον πολιτισμό και τη δημιουργία, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά, πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη, είναι παράδειγμα προς μίμηση και άξιες επαίνων.

Ο ευαισθητοποιημένος Βολιώτης Αργύρης Ζαφειρίδης, ενορίτης του Αγίου Νικολάου, προσέφερε για μια ακόμη φορά μια σειρά φωτογραφικών έργων, για την ενίσχυση του κέντρου σίτισης που λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο, στην κατακόμβη του Μητροπολιτικού ναού. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων της έκθεσης θα διατεθούν αποκλειστικά για την ενίσχυση του «Δος ημίν», που αποτελεί την κορυφαία φιλανθρωπική δομή της τοπικής Εκκλησίας.

Ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου, π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι είναι αναγκαία η στήριξη του κόσμου στο «Δος ημίν σήμερον», της εθελοντικής δομής που δημιουργήθηκε από το λαό για το λαό, προσφέροντας καθημερινά ζεστό φαγητό, σε όσους το έχουν ανάγκη, ειδικά στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Παράλληλα, ο π. Χαρίλαος εξήρε την προσφορά και την ευαισθησία του κ. Ζαφειρίδη, ο οποίος στηρίζει το κέντρο σίτισης του Αγίου Νικολάου, προσφέροντας μια ανάσα στη συγκεκριμένη φιλανθρωπική δομή, καθώς συγκεντρώνεται ένα σεβαστό ποσό από την πώληση των έργων.

Ο Αργύρης Ζαφειρίδης, δήλωσε από την πλευρά του ότι «χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να βοηθήσω κι εγώ τα συσσίτια της Εκκλησίας, γιατί ζούμε όλοι δύσκολες μέρες και όταν βιώνεις και εσύ ο ίδιος δύσκολες μέρες, ξέρεις πόσο σημαντικό είναι να μπορέσεις να δώσεις κάτι περισσότερο». Ο πάντα σεμνός και ευαισθητοποιημένος Βολιώτης, επεσήμανε παράλληλα ότι συμμετέχει με χαρά στην προσπάθεια στήριξης της τοπικής Εκκλησίας, τονίζοντας ότι «αν δεν υπήρχε η διάθεση από την Εκκλησία, δεν θα υλοποιούνταν τόσο σημαντικό φιλανθρωπικό έργο». Η έκθεση θα διαρκέσει έως την επόμενη Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και το ωράριο λειτουργίας είναι 11 έως 1 το πρωΐ και 6 έως 9 το βράδυ.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου