ΤΟΠΙΚΑ

Επέκταση της γαλακτοβιομηχανίας

επέκταση-της-γαλακτοβιομηχανίας-851206

Αντίθετα στην οικονομική κρίση και την κατηφορική οδό που ακολουθούν δεκάδες πλέον επιχειρήσεις η ΕΒΟΛ κάνει άλματα ανόδου, επεκτείνοντας το δίκτυο παραγωγής της με την κατασκευή νέου εργοστασίου εμφιάλωσης γάλακτος. Χθες εγκρίθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η χρηματοδότηση του έργου από το πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής με ποσοστό 45%.

Με αύξηση τζίρου 17%, αύξηση πωλήσεων 15%, συνεχείς προσλήψεις προσωπικού και βήματα προόδου και ανέλιξης η γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ αποτελεί πρότυπο παράδειγμα λειτουργίας συνεταιριστικής οργάνωσης. Πρωταρχικός στόχος η αύξηση του τζίρου μέσα στο 2010 να φτάσει στο 20%. Την ίδια στιγμή το προσωπικό της μονάδας αυξήθηκε σε μόνιμους και συμβασιούχους υπαλλήλους από 100 άτομα σε 135.

Στην κατεύθυνση αυτή έρχεται να προστεθεί το νέο εγχείρημα της γαλακτοβιομηχανίας της κατασκευής εργοστασίου εμφιάλωσης γάλακτος, καθώς αυτή τη στιγμή οι υπάρχουσες δομές δεν επαρκούν πλέον για την παραγωγή του μεγέθους της ζήτησης. Ουσιαστικά όλη η μονάδα που αφορά στο φρέσκο γάλα θα στεγάζεται πια στη νέα μονάδα.

«Δεν μπορούμε σχεδόν να ανταποκριθούμε στις ημερήσιες ανάγκες κατανάλωσης. Ειδικά η ζήτηση στο λεκανοπέδιο της Αττικής έχει αυξηθεί τόσο πολύ, που είναι αδύνατο με το υπάρχον εργοστάσιο να συνεχίζαμε. Ήδη όλοι δουλεύουν σχεδόν επί 24ωρου βάσης για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε», σημειώνει ο κ. Πρίντζος.

Το έργο θα κατασκευαστεί τελικά μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος Αλέξανδρος Μπαλτατζής μετά και από την χθεσινή απόφαση που έλαβε το αρμόδιο Υπουργείο να εγκρίνει την ένταξή του.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 6.5 εκ. ευρώ και το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί από ιδίους πόρους της ΕΒΟΛ, χωρίς να προχωρήσει στην λήψη δανείου, καθώς πρόκειται για χρήματα τα οποία και έχει την δυνατότητα να διαθέσει, ενώ μέσα σε 20 μέρες περίπου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διαδικασίες ανάδειξης του αναδόχου εργολάβου και εν συνεχεία θα γίνει ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου για τον μηχανολογικό εξοπλισμό.

Το νέο εργοστάσιο θα αναπτυχθεί σε έκταση 2.500 τ.μ. εντός του οικοπέδου 25 στρεμ. της ΕΒΟΛ και η διοίκηση με τα νέα «ανοίγματα» της βιομηχανίας θα προχωρήσει και σε δεκάδες νέες προσλήψεις.

«Είμαστε μια οργάνωση υγιής, δεν χρωστάμε πουθενά, δεν έχουμε δανειακά κεφάλαια και η άνοδος που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια είναι πάρα πολύ σημαντική», ανέφερε ο κ. Πρίντζος. Ενδεικτικά το 2004 ο τζίρος της ΕΒΟΛ ήταν 4 εκ. ευρώ και το 2009 έφτασε στα 14 περίπου εκ. ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου