ΤΟΠΙΚΑ

Στο σφυγμό της αγοράς το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Π.Θ.

στο-σφυγμό-της-αγοράς-το-κέντρο-δια-βίο-636101

Στο σφυγμό της αγοράς εργασίας το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μέσω του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης που από το περασμένο καλοκαίρι λειτουργεί σε νέα βάση. Συνολικά 21 αυτοχρηματοδοτούμενα προγράμματα «τρέχουν» μέσω του ΚΔΒΜ, που ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες και τη ζήτηση που υπάρχει σήμερα στην αγορά.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Διγλωσσία και διδακτική της νέας ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας», είναι ένα από τα προγράμματα που τρέχουν και μάλιστα με μεγάλη ζήτηση λόγω του προσφυγικού ζητήματος που καλείται να διαχειριστεί η χώρα και κατ’ επέκταση και η Θεσσαλία.

Στα προγράμματα του ΚΔΒΜ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συμμετέχουν περισσότεροι από 2.000 εκπαιδευόμενοι, σύμφωνα με τον οργανωτικό υπεύθυνο, Μπάμπη Σαμαντζή. Ιδιαίτερα δημοφιλές παρουσιάζεται το πρόγραμμα ειδικής αγωγής, το οποίο παρακολουθούν 350 άτομα. Αλλά και το πρόγραμμα νοηματικής γλώσσας σημειώνει μεγάλη επιτυχία, όπως επίσης και το πρόγραμμα personal training στο ΤΕΦΑΑ, στο οποίο διδάσκει ο ομοσπονδιακός προπονητής της άρσης βαρών Χρήστος Ιακώβου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το πρωί, στα γραφεία του ΚΔΒΜ (πρώην ΚΕΚ) στο κτίριο Τσαλαπάτα, ο κ. Σαμαντζής ανέφερε ότι τα προγράμματα καλύπτουν όλα τα επιστημονικά πεδία: από ιατρική έως και παιδαγωγικά.

Απευθύνονται σε ενήλικες αποφοίτους ΑΕΙ, αλλά και ΙΕΚ και μπορεί κανείς να τα παρακολουθήσει δια ζώσης, αλλά και εξ αποστάσεως.

Οι συμμετέχοντες προέρχονται από την Ελλάδα. Υπάρχουν τόσο ταχύρρυθμα προγράμματα (μιας εβδομάδας), όσο και προγράμματα διάρκειας ενός έτους. Ανάλογα με τις ώρες του κάθε προγράμματος διαμορφώνεται και το κόστος τους που ξεκινά από τα 100 ευρώ. «Οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που διδάσκουν στα προγράμματα έχουν συναίσθηση της οικονομικής κρίσης κι έτσι προσπάθησαν να κρατήσουν χαμηλές τιμές, διατηρώντας όμως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά», ανέφερε ο κ. Σαμαντζής.

Στο τέλος των προγραμμάτων χορηγείται βεβαίωση και πιστοποιητικό παρακολούθησης, το οποίο αποτελεί ένα πρόσθετο στοιχείο στο βιογραφικό κάθε πολίτη.

«Τα προγράμματα έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και να καλύψουν δεξιότητες σε συγκεκριμένα θεματικά πεδία», δήλωσε ο κ. Σαμαντζής.

Μόνιμη δομή για ρομποτική

Ιδιαίτερα δημοφιλές είναι το πρόγραμμα «επιμόρφωση στις ΤΠΕ και στις εκπαιδευτικές εφαρμογές της ρομποτικής και του προγραμματισμού». Για το πρόγραμμα έχουν συσταθεί τμήματα ενηλίκων αλλά και ανηλίκων και το γεγονός ότι είναι δημοφιλές, στάθηκε η αφορμή να δημιουργηθεί μόνιμη δομή.

Ημερίδα

Τα 31 προγράμματα του ΚΔΒΜ αναμένεται να παρουσιαστούν σε ημερίδα που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στο τμήμα χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εκτός από τα προγράμματα, θα παρουσιαστεί το νέο Erasmus + For Youth αλλά και η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων που εξασφαλίζει σε κατόχους της, ηλικίας από 18 έως 38 ετών, εκπτώσεις σε ταξίδια, συμμετοχή σε προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου