ΤΟΠΙΚΑ

Σήκωσαν χρηματοκιβώτιο

σήκωσαν-χρηματοκιβώτιο-851206

Στόχος διαρρηκτών αποτέλεσε ένα ακόμη σούπερ μάρκετ στη Μαγνησία από τη «σπείρα των χρηματοκιβωτίων». Στο υποκατάστημα του σούπερ μάρκετ Βερόπουλος στην οδό Ιωλκού, στο ύψος με τον Περιφερειακό, χτύπησαν αυτή τη φορά οι διαρρήκτες, ξηλώνοντας από το πάτωμα του γραφείου του διευθυντή χρηματοκιβώτιο μικρών διαστάσεων.

Οι «ποντικοί», τουλάχιστον δύο, κινήθηκαν με ταχύτατες κινήσεις. Είναι ενδεικτικό ότι από τη στιγμή που χτύπησε ο κρυφός συναγερμός και ενημέρωσε για τη διάρρηξη, μπροστά στο κατάστημα βρέθηκαν άμεσα τρία περιπολικά, το ένα δε σε χρονικό διάστημα μόλις πέντε λεπτών, καθώς εκείνη την ώρα περιπολούσε στην περιοχή. Οι δράστες όμως είχαν ήδη γίνει καπνός…
Οι διαρρήκτες ενήργησαν με χειρουργική ακρίβεια. Από την ώρα που κατάφεραν να εισέλθουν στο εσωτερικό του σούπερ μάρκετ, φαίνεται ότι δεν έχασαν καθόλου χρόνο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είχαν φροντίσει να ανιχνεύσουν το χώρο στον οποίο θα κινηθούν και γνώριζαν όλες τις λεπτομέρειες.
Λίγο πριν τις 5 το πρωί πέρασαν μέσα στο κατάστημα, σπάζοντας την τζαμαρία της κεντρικής εισόδου. Νωρίτερα είχαν φροντίσει να απενεργοποιήσουν το συναγερμό πανικού, δηλαδή εκείνον που θα έκανε αισθητή την παρουσία τους στη γειτονιά.
Ο δεύτερος όμως κρυφός συναγερμός ενεργοποιήθηκε, ειδοποιώντας τον υπεύθυνο του σούπερ μάρκετ και την ιδιωτική εταιρία φύλαξης και μέσω αυτής την Αστυνομία. Το σήμα δόθηκε άμεσα και περιπολικά έσπευσαν στο σημείο σε πέντε περίπου λεπτά.
Σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα οι δράστες είχαν κατευθυνθεί στην πρόχειρη κατασκευή αριστερά της εισόδου που λειτουργεί το γραφείο του διευθυντή. Το δωμάτιο δεν ήταν κλειδωμένο και από το πάτωμά του με γρήγορες κινήσεις ξήλωσαν το μικρό χρηματοκιβώτιο που ήταν βιδωμένο. Η λεία των δραστών ήταν 5.000 ευρώ.
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου έχει εξαπολύσει κυνηγητό και αξιοποιεί κάθε στοιχείο για τον εντοπισμό των δραστών.
Η μέθοδος είναι πανομοιότυπη με τις προηγούμενες και αρκετές τους τελευταίους μήνες διαρρήξεις και αρπαγής χρηματοκιβωτίου από σούπερ μάρκετ και εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για τα ίδια άτομα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου