ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο ο πρόεδρος του ΕΟΤ

στο-βόλο-ο-πρόεδρος-του-εοτ-851206

Ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Νικόλας Κανελλόπουλος θα βρίσκεται σήμερα στο Βόλο. Θα παραστεί και θα απευθύνει ομιλία στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδος, που διεξάγεται σήμερα στο Βόλο και διοργανώνεται από την Κενταύρων Όρος ΑΕ και στην οποία θα παραβρίσκονται εκπρόσωποι των διοικήσεων Χιονοδρομικών Κέντρων Βασιλίτσας, Σελίου, Περτουλίου, Καστοριάς, Παρνασσού, Καϊμακτσαλάν, Τριών – Πέντε Πηγαδίων, Καλαβρύτων, Σερρών, Ελατοχωρίου και Φαλακρού, που αποτελούν και τα μέλη της Ένωσης. Επιπλέον αναμένονται και εκπρόσωποι των Χιονοδρομικών Κέντρων Καρπενησίου και Πισοδερίου Φλώρινας.

Στην πρωινή Συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης που θα διεξαχθεί στην Αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μαγνησίας και θα διαρκέσει από τις 11.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ. θα γίνει Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός και Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Στην απογευματινή συνεδρίαση, που ξεκινά στις 18.00, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας και στη συνέχεια θα μιλήσει ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Νικόλας Κανελλόπουλος.

«Η παρουσία του Προέδρου του ΕΟΤ κ. Νικόλα Κανελλόπουλου στη Γενική μας Συνέλευση είναι όχι μόνο τιμητική αλλά και βαθύτατα ουσιαστική. Επισφραγίζει και σηματοδοτεί την αγαστή μας συνεργασία και το προσωπικό ενδιαφέρον του για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων», δηλώνει η Πρόεδρος της Κενταύρων Όρος ΑΕ κ. Τζούλια Τσαλίκη και συνεχίζει. «Η παρούσα κρίση δεν αφήνει ανεπηρέαστα τα Χιονοδρομικά, αντίθετα φέρνει στην επιφάνεια πολλά προβλήματα και δυσλειτουργίες. Τα ζητήματα είναι πολλά και θα μας δοθεί ευκαιρία αναζήτησης λύσεων, αφού αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι οι επιχειρήσεις των Χιονοδρομικών με τις πολλές υποχρεώσεις, είναι παράγοντες δημιουργίας υπεραξίας και θέσεων εργασίας για τις ευρύτερες περιοχές τους».

Ενόχληση… από Ξενοδόχους

Στο μεταξύ την έντονη ενόχληση της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας προκαλεί το γεγονός ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης του νέου Προέδρου του ΕΟΤ στο Βόλο σήμερα δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τους ξενοδόχους, κλάδο που εμπλέκεται άμεσα με τον τουρισμό.

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων που υπογράφει ο ίδιος ο πρόεδρος Κώστας Λεβέντης γίνεται αναλυτική αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μεσούσης της οικονομικής κρίσης και ζητείται να υπάρξει παρέμβαση ουσιαστική, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα γραφειοκρατίας που φρενάρουν ακόμη και την ένταξη ξενοδοχείων στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

Ο κ. Λεβέντης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΕΟΤ χρησιμοποιεί δηκτικό ύφος για τη γενικότερη λειτουργία του οργανισμού και ζητά από την κυβέρνηση να επανενεργοποιήσει τον επενδυτικό νόμο και τις γνωμοδοτικές επιτροπές (εδώ και 12 μήνες όλα είναι παγωμένα), να προχωρήσει στο ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό με αναπτυξιακό πνεύμα (τίποτα ακόμη), να προφυλάσσει τις επιχειρήσεις από αθέμιτες πρακτικές των τραπεζών, να προχωρήσει στην επιστροφή του ΦΠΑ και να διαφυλάξει την τάξη και ευνομία στη χώρα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου