«Συκοφαντικό παραλήρημα από τους 12 δημοτικούς συμβούλους»

Τελευταία ενημέρωση: 2016-12-03, 00:02:52
«Συκοφαντικό παραλήρημα  από τους 12 δημοτικούς συμβούλους»

Εντονη αντίδραση της Αποκεντρωμένης – Απάντηση έδωσαν 13  

Πυρά ανταλλάσουν Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας και 12 δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών του Βόλου. Αφορμή αποτέλεσε ανακοίνωση- καταγγελία των 12 (Ε. Ανδρέου- Μεϊκοπούλου, Ι. Αποστολάκη, Κ. Γαργάλα, Μ. Δραμητινού, Φ. Κοκκινάκη, Ι. Μολοχίδη, Ν. Οικονόμου, Φ. Λαμπρινίδη, Ν. Στόικου, Α. Παπατόλια, Θ. Διαμαντένιας και Ι. Λαΐνα) για παράνομη λειτουργία του Χωριού του Αϊ Βασίλη και ξεγύμνωμα των ελεγκτικών μηχανισμών.

Σε ανακοίνωσή της η Αποκεντρωμένη μιλά για «συκοφαντικό παραλήρημα, με το οποίο οι 12 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Δήμου Βόλου επιχειρούν να την χειραγωγήσουν για να πετύχουν τις πολιτικές επιδιώξεις τους».

Στους 12 δημοτικούς συμβούλους που υπέγραψαν την αρχική ανακοίνωση, προστέθηκε και 13ος, ο κ. Αχιλλέας Καλυβιώτης και όλοι μαζί, ζητούν έλεγχο του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης από τους προϊσταμένους του.

 

Η Αποκεντρωμένη

Η Αποκεντρωμένη αναφέρει: 

«Η υπ’ αριθμ. 425/2016 απόφαση της Ο.Ε. του  Δήμου Βόλου περί «απ’ ευθείας εκμίσθωσης μέρους της πλατείας Ρήγα Φεραίου για την λειτουργία Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου», ακυρώθηκε στο πλαίσιο του αρμόδιου ελέγχου νομιμότητας στις 4-11-2016, για τους λόγους που ειδικότερα αναφέρονται σε αυτή και αναρτήθηκε στον ιστότοπο ΔΙΑΥΓΕΙΑ την 7-11-2016 (ΑΔΑ:6ΔΦΠΟΡ10-72Υ). 

Όπως ρητά ορίζεται από τις κείμενες διατάξεις για το ανωτέρω αντικείμενο του θέματος, δεν προβλέπεται για την Α.Δ.Θ.Στ.Ε., αφ’ ενός, η επίβλεψη τυχόν τεχνικών εργασιών που υλοποιούνται στον εν λόγω χώρο, αφ’ ετέρου, ο επιτόπιος έλεγχος για την εφαρμογή ή μη της ληφθείσας απόφασης του Γ.Γ.Α.Δ., καθ’ ότι τυχόν τέτοια ενέργεια θα συνιστούσε ευθεία παράβαση καθήκοντος και υπέρβαση αρμοδιότητας για την Υπηρεσία μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Βόλου, παραποιώντας προκλητικά την αλήθεια και παρερμηνεύοντας ασύστολα νόμους και διατάξεις, προβαίνουν σε εκτόξευση απαράδεκτων και αστήρικτων κατηγοριών κατά του Γ.Γ., των στελεχών και συνολικά της Υπηρεσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας. 

Τελευταίο κρούσμα, το προαναφερθέν δημοσίευμα σε ιστοσελίδα της Μαγνησίας της 30ης Νοεμβρίου 2016, όπου με ένα ασύντακτο παραλήρημα συκοφαντιών και ύβρεων αποπειρώνται να μειώσουν την τιμή και το κύρος κρατικών λειτουργών που τηρούν τον όρκο τους, και ενεργούν πάντοτε στο πλαίσιο των καθορισμένων από το νόμο αρμοδιοτήτων τους. 

Φράσεις της ανωτέρω «ανακοίνωσης» του τύπου «…σπάνε τα ρεκόρ παρανομιών και ξεγυμνώματος των ελεγκτικών μηχανισμών (που αμέριμνοι παρακολουθούν αποχαυνωμένοι σαν απλοί θεατές)», «…η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποφάσισε την ακύρωση (ω έκπληξη)», «Είναι πρόκληση, ντροπή, ξετσιπωσιά,…», «ας κατεβάσει τα στυλό αφού η κάθε της υπογραφή δεν έχει αξία πλέον…», είναι πασίδηλα συκοφαντικές και υβριστικές, ενώ το συνολικό έγγραφο παραλήρημα των συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων, συνιστά διασπορά ψευδών ειδήσεων και κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών στην αξιοπιστία της Υπηρεσίας.

Όλο αυτό το λιβελογράφημα προφανώς φαίνεται να στοχεύει στο να καταστεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, χειραγωγούμενο των πολιτικών επιδιώξεων των εν λόγω δημοτικών συμβούλων, αδιαφορώντας δε αυτοί ή και επιδιώκοντας, να ενεργεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προς χάρη τους εκτός του οριοθετούμενου πλαισίου νομιμότητας. 

Εν πάση περιπτώσει, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τα στελέχη της κάνουν γνωστό προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν επηρεάζονται από τέτοιου είδους απειλές υπό το περίβλημα προσβολών, ύβρεων και συκοφαντιών, και όσοι αναμένουν υποχώρηση από τις αρχές του υπηρεσιακού καθήκοντος, της αμεροληψίας και της πιστής εφαρμογής του νόμου, πλανώνται πλάνην οικτράν. Καλά Χριστούγεννα σε όλους».  

 

Οι 13

Οι 13 δημοτικοί σύμβουλοι απαντούν: 

«Πολύ αργά και σε λάθος κατεύθυνση αναζητά το κύρος του ίδιου και της Υπηρεσίας του ο εκτελών χρέη Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η «οργισμένη» αντίδρασή του μόνο ως πρόκληση μπορεί να εκληφθεί υπερβαίνοντας κατά πολύ τις, από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, προκύπτουσες αρμοδιότητες και καθήκοντα. «Φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», λέει σε ανάλογες περιπτώσεις ο λαός μας. 

Θυμίζουμε πως πέρυσι, για το ίδιο θέμα, είχε ακυρώσει  κατόπιν εορτής την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρ’ όλα αυτά, στις ύβρεις και τον εξευτελισμό που υπέστη από τη δημοτική αρχή Βόλου, ο ίδιος και ο θεσμός που εκπροσωπεί, δεν θέλησαν να ψελλίσουν ούτε μία λέξη. Φέτος, εξέδωσε μεν εγκαίρως τη σχετική ακυρωτική απόφαση, ώστε ο ίδιος να είναι προστατευμένος υπηρεσιακά, δεν προέβη όμως σε καμία άλλη ενέργεια, προκειμένου να υπερασπιστεί τη νομιμότητα, ως θεσμικός θεματοφύλακάς της. Και ενώ όλον αυτό τον καιρό έχει διευκολύνει κατ’ επανάληψη τη δημοτική αρχή να περάσει αμφισβητούμενες, ως προς την νομιμότητα, αποφάσεις, με συγκεκριμένα τερτίπια, δηλαδή είτε παραβλέποντας σημαντικές πτυχές των υποθέσεων, είτε με την επίκληση έλλειψης εννόμου συμφέροντος των καταγγελλόντων, είτε με σκόπιμες καθυστερήσεις (χαρακτηριστική η περίπτωση εκπροσώπησης του ΤΕΕ Μαγνησίας στην ΔΕΥΑΜΒ ή η φετινή γιορτή κρασιού), ώστε να παρέλθει ο χρόνος και να «τεκμαίρεται η νομιμότητα» των αποφάσεων, τώρα επιτίθεται στις αντιπολιτεύσεις με τέτοιο εντελώς απαράδεκτο για ανώτερο υπηρεσιακό παράγοντα τρόπο. Και μιλάει για «υπηρεσιακό καθήκον», «αμεροληψία» και «χειραγώγηση» από τις αντιπολιτεύσεις ο άνθρωπος που επιστράτευσε πέρυσι όποιο διαδικαστικό τέχνασμα μπορούσε κανείς να φανταστεί, προκειμένου να καθυστερήσει με κάθε τρόπο την επίδοση της απόφασης με την οποία ετίθετο σε αργία ο δήμαρχος Βόλου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των προϊσταμένων του. 

Δεν πρόκειται να ανοίξουμε διάλογο με τον συγκεκριμένο υπηρεσιακό παράγοντα. Αν το κρίνουν, ας τον ελέγξουν οι προϊστάμενοί του. Αλλά εκπτώσεις  στη νομιμότητα δεν πρόκειται να δεχθούμε. 

Ε. Ανδρέου- Μεϊκοπούλου, Ι. Αποστολάκης, Κ. Γαργάλας, Μ. Δραμητινός, Φ. Κοκκινάκη, Ι. Μολοχίδης, Ν. Οικονόμου, Φ. Λαμπρινίδης, Ν. Στόικος, Α. Παπατόλιας, Θ. Διαμαντένιας και Ι. Λαΐνας, Α. Καλυβιώτης».

 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=