ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσε σε λαϊκή αντεπίθεση

κάλεσε-σε-λαϊκή-αντεπίθεση-851206

Σε λαϊκή αντεπίθεση κάλεσε το λαό η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε πολιτικών συγκέντρωση μελών και φίλων του ΚΚΕ στην Παραλία του Βόλου.

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στη Ν.Δ., λέγοντας ότι έχουν την ίδια γραμμή πλεύσης και ότι οι διαφορές τους είναι για τα μάτια του κόσμου.

Η Αλέκα Παπαρήγα περιέγραψε το πολιτικό πλαίσιο της στρατηγικής του ΚΚΕ το επόμενο διάστημα, αν και απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά της όσον αφορά στις επιλογές των στελεχών που θα στηριχθούν από το ΚΚΕ στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε επίπεδο Δήμων. Παρέπεμψε μάλιστα στις αποφάσεις που θα λάβουν οι τοπικές οργανώσεις το επόμενο διάστημα, ώστε να επικυρωθούν από την Κεντρική Επιτροπή για να ανακοινωθούν.

Σε ό,τι αφορά τις επικρίσεις που διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής εναντίον του ΚΚΕ με αφορμή τα γεγονότα στο λιμάνι του Πειραιά, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οφείλει πριν, να εξηγήσει πως η Ελλάδα που διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους εφοπλιστικούς στόλους παγκοσμίως, πώς γίνεται να έχει και δεκάδες χιλιάδες άνεργους ναυτικούς».

Δίνοντας εξάλλου το πολιτικό στίγμα του Περισσού όσον αφορά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις προειδοποίησε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμφωνήσει ποτέ να δουλεύουν οι εργαζόμενοι στη χώρα μας με μισθούς πείνας, με μισθούς Ινδίας ή Αφρικής. «Το ΚΚΕ -τόνισε χαρακτηριστικά- παλεύει 92 χρόνια για τα καθημερινά λαϊκά προβλήματα. Και ποτέ δεν έβαλε σημάδι την κάλπη. Ας μη λέει λοιπόν ότι οργανώνουμε τους αγώνες για εκλογικά οφέλη. Πάντοτε λειτουργούμε ανεξαρτήτως κόστους, αυτό που τ’ άλλα κόμματα ονομάζουν πολιτικό κόστος. Και δεν υποκύπτουμε στον πειρασμό της ψηφοθηρίας», πρόσθεσε η Α. Παπαρήγα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν την ομιλία της η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ παρατήρησε ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος για τους εργαζόμενους αυτή τη στιγμή, εκτός από τα μέτρα που εφαρμόζονται, είναι ο φόβος που νιώθουν για τις δυσμενείς εξελίξεις που έρχονται και συνέστησε σε όλους να εκφράσουν την οργή τους μέσα από τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις και τις απεργίες για να καταδειχθεί η κυβερνητική κατακραυγή.

Η κ. Παπαρήγα αμφισβήτησε για μία ακόμη φορά ότι το δημόσιο χρέος είναι η αιτία της οικονομικής κρίσης, αφού όπως εκτίμησε αυτή προήλθε από την συσσώρευση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Εκτίμησε ότι η ανάκαμψη θα είναι αναιμική, το κρατικό χρέος θα μεγαλώσεις και επομένως -όπως προέβλεψε- θα υπάρξει αλυσίδα και νέων αντεργατικών μέτρων.

«Ο δρόμος της ρήξης και της ανατροπής είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει προοπτική στους πολίτες» ανέφερε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ και δεν απέκλεισε στους επόμενους μήνες ελεγχόμενη υποτίμηση, που ωστόσο όπως είπε υπέρ του κεφαλαίου θα λειτουργήσει και πάλι.

Έσπευσε βέβαια εμμέσως πλην σαφώς να επικρίνει όσους μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, αφού όπως σημείωσε «τέτοιες προτάσεις είναι παγίδα όταν μάλιστα καλλιεργούνται και από αριστερούς, διότι «το κόστος και πάλι θα επιβαρύνει τους εργαζόμενους».

Για τον Καλλικράτη…

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ ήταν δηκτική όσον αφορά στον Καλλικράτη, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται κατ’ ουσία για μία προαποφασισμένη και εν πολλοίς επιβεβλημένη μεταρρύθμιση προκειμένου να στηριχθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία.

«Δημιουργούνται τοπικοί και περιφερειακοί μηχανισμοί διείσδυσης επιχειρηματικών ομίλων σε διάφορους τομείς, που μέχρι σήμερα ανήκαν στο Δημόσιο προκειμένου να στηριχθούν ιδιωτικές επενδύσεις» υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα, που προέβλεψε διεύρυνση των περιφερειακών ανισοτήτων.

Στο πολιτικό πεδίο η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ έδωσε το στίγμα, δηλώνοντας ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη αποτελούν την ευκαιρία να ανατραπεί ο πολιτικός συσχετισμός της Βουλής και να στηριχθούν οι συνδυασμοί του ΚΚΕ.

Τέλος για τους υποψηφίους δημάρχους αλλά και τους για υποψηφίους αντιπεριφερειάρχες, όπως ανέφερε η κ. Παπαρήγα, τον κυρίαρχο λόγο θα έχουν οι τοπικές οργανώσεις, που αυτό το διάστημα διαμορφώνουν τις προτάσεις τους.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου