ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιξε ο επίγειος παράδεισος της Κιβωτού του Κόσμου στο Βόλο

ανοιξε-ο-επίγειος-παράδεισος-της-κιβω-637877

Στο νέο τους σπίτι στο Διμήνι του Βόλου, στο ακίνητο που δώρισε στην Κιβωτό του Κόσμου ο Βολιώτης μεγαλοβιομήχανος Κώστας Λούλης, φιλοξενούνται εδώ και λίγες μέρες, 25 παιδιά, όλα τους αγόρια, ηλικίας από 4 έως 17 χρόνων.

Ο επίγειος παράδεισος για αυτά τα παιδιά που έχει αγκαλιάσει η «Κιβωτός του Κόσμου» έχει πλέον διεύθυνση και ονοματεπώνυμο. Πρόκειται για μία τεράστια έκταση με ένα πολύ μεγάλο ακίνητο στο οποίο διέμενε η οικογένεια του Κων. Λούλη αλλά μετά από προσωπική του επιλογή, χαρίστηκε στην «Κιβωτό του Κόσμου» για να στεγάσει παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Αφού έγιναν οι απαραίτητες ανακαινίσεις στο κυρίως κτίριο που θα είναι οι κοιτώνες και οι άλλοι χώροι που θα φιλοξενούνται τα παιδιά και ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις προκειμένου να είναι λειτουργικοί, ακολούθησε η μεταφορά των παιδιών στο Βόλο.

Αρχικά έφτασαν συνοδευόμενα από κοινωνικούς λειτουργούς 20 παιδιά και χθες άλλα πέντε για να φιλοξενηθούν από την «Κιβωτό του Κόσμου».

Με τη «ζεστή αγκαλιά» του Πάτερ Αντώνιου που είναι η ψυχή της Κιβωτού αλλά και του Κώστα Λούλη που δεν δίστασε στιγμή να βοηθήσει μία τέτοια δομή να αναπτυχθεί και στην περιοχή μας και προχώρησε στο μεγάλο βήμα, να χαρίσει μία έκταση μαζί με πολλά ακίνητα μέσα, μεγάλης οικονομικής αξίας, τα 25 αυτά παιδιά, παραμονές Χριστουγέννων αλλάζουν σελίδα στη ζωή τους και κάτω από άλλες συνθήκες θα δώσουν τη δική τους προσωπική μάχη για να επανενταχθούν στην κοινωνία.

Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα αναμένεται να συμβάλει το γεγονός ότι στην έκταση 25 στρεμμάτων εκτός από το κυρίως κτίριο της οικίας του ζεύγους Λούλη, στο αγρόκτημα υπάρχουν ζώα, εγκαταστάσεις ελαιοτριβείο και τυροκομείου, πετρόμυλος αλλά και θερμοκήπια οπωρολαχανικών στα οποία θα απασχοληθούν τα παιδιά μετατρέποντας το σε ένα απέραντο εργαστήριο απασχόλησης.

Η Κιβωτός του Κόσμου συστήθηκε πριν από 18 χρόνια όταν ο 26χρονος τότε ιερέας πατήρ Αντώνιος, βλέποντας τις συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης που επικρατούσαν στην ενορία του, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να βοηθήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους που υπέφεραν και προσπαθούσαν να επιβιώσουν σε μια κοινωνία που αδιαφορούσε για τη ζωή τους. Με μοναδικά του όπλα την αγάπη για τα παιδιά και την επιθυμία για τη δημιουργία ενός διαφορετικού «σπιτιού» που θα έδινε σε αυτά τα παιδιά και στις οικογένειές τους τα κατάλληλα εφόδια για να πατήσουν γερά στα πόδια τους, ο Πάτερ Αντώνιος Παπανικολάου κατάφερε να χτίσει την «Κιβωτό Του Κόσμου», τόσο υλικά όσο και πνευματικά, ένα καταφύγιο που μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει εκατοντάδες παιδιά και συνεχίζει το δύσκολο έργο του παρά τα όποια προβλήματα συναντά στον δρόμο.

Οι πόροι της προέρχονται από τον απλό κόσμο, από τον φτωχό, μάλιστα, κυρίως κόσμο που προσφέρει μία μικρή οικονομική υποστήριξη, είτε δίνοντάς μας τρόφιμα και ρούχα είτε με εθελοντική εργασία στην Κιβωτό.

Για να γίνει κάποιος εθελοντής στην Κιβωτό, θα πρέπει να απευθυνθεί στη δομή, να μιλήσει με υπεύθυνο ψυχολόγο και, αφού περάσει πρώτα από συνέντευξη, θα παρακολουθήσει ένα ειδικό σεμινάριο ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για τις εργασίες που θα χρειαστεί να κάνει.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου