ΤΟΠΙΚΑ

Ζωντανεύουν προσκοπικές αναμνήσεις σήμερα στο Μεταξουργείο Ν. Ιωνίας

ζωντανεύουν-προσκοπικές-αναμνήσεις-639391

Επετειακή εκδήλωση διοργανώνεται σήμερα Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 7 μμ στο «Μεταξουργείο» της Νέας Ιωνίας, με πρωτοβουλία του 58ου συστήματος Ναυτοπροσκόπων που συμπληρώνει 63 χρόνια ζωής και της Ενωσης Παλαιών Προσκόπων, που συμπληρώνει 28 χρόνια, αντίστοιχα.

Το 58ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Βόλου ιδρύθηκε στην πόλη του Βόλου την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 1953 με την ένωση του 5ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων και του 8ου Συστήματος Προσκόπων εκείνης της εποχής. Ιδρυτές του είναι ο Νίκος Κεφαλάς (Ραν) και ο Απόστολος Χατζησταμούλης.

Η Ενωση Παλαιών Προσκόπων του 58ου Σ.Ν/Π Βόλου δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 1987 κατά την διάρκεια μιας μεγάλης συνάντησης στο καταφύγιο «Κένταυρος», στα Χάνια και εντάχθηκε στη δύναμη της Κεντρικής Επιτροπής Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος (ΚΕΠΠΕ) το Νοέμβριο του 1988.

«Ο Νοέμβριος είναι, λοιπόν, για εμάς «μήνας γενεθλίων» και παραδοσιακά τον γιορτάζουμε με διαφόρων ειδών προσκοπικές δράσεις, όπου θυμόμαστε το παρελθόν και σχεδιάζουμε το μέλλον. Φέτος αποφασίσαμε να γιορτάσουμε παρέα με όλα τα αδέρφια μας και τους φίλους μας με τον τρόπο που εμείς οι Πρόσκοποι ξέρουμε» υπογραμμίζει ο Αρχηγός της Ενωσης, Χαράλαμπος Σκυργιάννης.

Με ανάλογες σκέψεις σκιαγραφεί την ίδια διοργάνωση ο Νίκος Κεφαλάς, γνωστός ως «ΡΑΝ» στα μέλη της Προσκοπικής οικογένειας, ο οποίος υπογραμμίζει ότι: «Στη μακρόχρονη διαδρομή μου στην Προσκοπική Κίνηση είχαν και όσο ζω θα έχουν σημασία και αξία οι άνθρωποι, οι φίλοι, τα «αδέλφια μου», τα παιδιά μου. Βαδίζοντας τα τελευταία μέτρα της όμορφης Προσκοπικής διαδρομής μου νιώθω την ανάγκη να δω από κοντά, να εκφράσω την χαρά και την ευχαρίστηση για την συνάντηση, την συνύπαρξη, την συνεργασία, να θυμηθούμε κοινές στιγμές, που έκαναν τη ζωή μου ενδιαφέρουσα και συναρπαστική και εμένα «πλουσιότερο» και καλύτερο άνθρωπο».

Η σημερινή εκδήλωση θα πλαισιωθεί από έκθεση προσκοπικών αναμνήσεων που θα λειτουργεί από τις 6.00μ.μ στο χώρο του Μεταξουργείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου