ΤΟΠΙΚΑ

Ξέσπασε «Κόντρα» για το Πανθεσσαλικό

ξέσπασε-κόντρα-για-το-πανθεσσαλικό-851206

Δήμος Βόλου και Επιμελητήριο Μαγνησίας αλληλοκατηγορούνται αναφορικά με το φορέα που έχει την ευθύνη για τη σύσταση και τη λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης του Πανθεσσαλικού Σταδίου από τους τοπικούς φορείς με την επωνυμία ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΑΘΛΑ Α.Ε.
Ειδικότερα με αφορμή χθεσινό παραπολιτικό σχόλιο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ότι η σύμβαση για το Πανεθεσσαλικό Στάδιο «καρκινοβατεί στα γραφεία της συμβολαιογράφου» ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης σε απάντησή του στην εφημερίδα μας σημειώνει ότι «το καταστατικό βρίσκεται σε συρτάρι συμβολαιογράφου, γιατί το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας που είναι μέτοχος της εταιρείας «Θεσσαλών Άθλα» δεν έχει αποφασίσει ακόμη για τη συμμετοχή στην εταιρεία και την καταβολή του ποσού που αναλογεί στο ποσοστό του. Σχετικά με το θέμα αυτό, καταλήγει ο Δήμαρχος Βόλου, μετά από συνάντηση που είχα με το νέο Πρόεδρο των Ολυμπιακών Ακινήτων κ. Γιώργο Παναγιώτου ενεργοποιείται η διαδικασία παραχώρησης».
Στην παραπάνω αναφορά του Δημάρχου Βόλου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας που ρωτήθηκε σχετικά έριξε όλο το βάρος της ευθύνης στο Δήμο Βόλου και στην Πολιτεία που κωλυσιεργούν στη λήψη της σχετικής απόφασης για τη διαχείριση και λειτουργία του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπενθύμισε τη σύσκεψη που είχε γίνει τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αθήνα, όπου οι τοπικοί φορείς συμμετείχαν σε σύσκεψη υπό την προεδρία του τότε Προέδρου της Γενικής Γραμματείας Ολυμπιακής Αξιοποίησης Δημ. Πυργιώτη. Στη συγκεκριμένη σύσκεψη, σημειώνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, επέδωσα τη μελέτη βιωσιμότητας του Φορέα και ζητήσαμε ότι από τη στιγμή που το Στάδιο δεν περιήλθε αμέσως στους τοπικούς φορείς από το 2004, οι τοπικοί φορείς να αρχίσουν να καλύπτουν από δικούς τους πόρους το κόστος συντήρησης και το κόστος λειτουργίας, από το 2017, αντί το 2013 που προέβλεπε το αρχικό κείμενο της σύμβασης που είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στα Ολυμπιακά Ακίνητα και στους τοπικούς φορείς. Αυτό είναι αναγκαίο, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, προκειμένου τα πρώτα χρόνια να δημιουργηθεί το αναγκαίο αποθεματικό, έτσι ώστε ο φορέας να είναι βιώσιμος, καθώς σύμφωνα με τη μελέτη το ετήσιο κόστος του «Θεσσαλών Άθλα» είναι 900.000 ευρώ. Σε εκείνη τη σύσκεψη ο κ. Πυργιώτης -όπως λέει ο κ. Σπηλιόπουλος- ήταν κατ΄ αρχήν θετικός και δεσμεύτηκε ότι θα μας απαντήσει μέσα σε είκοσι μέρες. Όσο είδατε την απάντηση εσείς, άλλο τόσο την είδαμε και εμείς, λέει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημειώνει επίσης ότι πράγματι το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου έχει πάρει απόφαση ότι αν δεν παραταθεί το διάστημα από το οποίο θα ξεκινά η υποχρέωση των τοπικών φορέων για το κόστος του Πανθεσσαλικού Σταδίου από το 2013 στο 2017, τότε δεν είμαστε διατεθειμένοι, όπως τονίζει, να συμμετάσχουμε στη μετοχική σύνθεση των «Θεσσαλών Άθλα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου