ΤΟΠΙΚΑ

Καμπάνα σε επαγγελματία του Βόλου για χρέη στο Δημόσιο

καμπάνα-σε-επαγγελματία-του-βόλου-για-640283

Οφειλές ύψους 568.000 ευρώ από πρόστιμα και προσαυξήσεις φόρου εισοδήματος οδήγησαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου 40χρονο Βολιώτη επαγγελματία.

Ο 40χρονος δικάστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, καθώς η υπόθεσή του για χρέη στο Δημόσιο είχε πάρει ήδη δύο φορές αναβολή. Στο Δικαστήριο δεν είχε νομική υπεράσπιση και μόνος προσπάθησε να εκπροσωπήσει τον εαυτό του.

Ο κατηγορούμενος δεν αναγνώρισε τα χρέη που του έχουν αποδοθεί από την Εφορία. Υποστήριξε ότι ήταν συνεργάσιμος και πλήρωνε κανονικά τις υποχρεώσεις του. Ισχυρίστηκε ότι οι οφειλές δημιουργήθηκαν μετά από έλεγχο της Εφορίας, με την επιβολή προστίμων και προσαυξήσεων.

Οι οφειλές του αφορούσαν στο χρονικό διάστημα από 30 Δεκεμβρίου 2014 έως 31 Μαΐου 2015. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούσαν στο φόρο εισοδήματος.

Ο 40χρονος καταδικάστηκε για παράβαση του Νόμου 1882/90, που αφορά στα μέτρα για την περιστολή της φοροδιαφυγής. Εναντίον του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή, εφέσιμη. Με το πέρας της δίκης άσκησε έφεση.

Να επισημανθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 25 του επίμαχου Νόμου, η μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνιστά ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης ενός τουλάχιστον έτους για παρακρατούμενους ή επιρριπτόμενους φόρους και έξι τουλάχιστον μηνών προκειμένου περί των λοιπών φόρων και χρεών γενικά εφόσον το ποσό της ληξιπρόθεσμης οφειλής με τις κάθε είδους προσαυξήσεις είναι μεγαλύτερο από ένα εκατομμύριο δραχμές.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου