ΤΟΠΙΚΑ

Πέρασε από το Τμήμα και πέταξε πέτρα σε περιπολικό…

πέρασε-από-το-τμήμα-και-πέταξε-πέτρα-σε-640825

Εκσφενδόνισε πέτρα στο περιπολικό, που ήταν σταθμευμένο μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, στην οδό Αλεξάνδρας, και έσπασε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε χθες 34χρονος Βολιώτης, ο οποίος συνελήφθη για απρόκλητη φθορά αντικειμένου που χρησιμοποιείται για κοινό όφελος από κοινού με άγνωστο δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα χθες. Εκείνη την ώρα αστυνομικοί του Τμήματος δεν είχαν παρά λίγη ώρα που είχαν επιστρέψει από περιπολία και είχαν παρκάρει το περιπολικό έξω από το Τμήμα, νόμιμα, στην προβλεπόμενη θέση.

Ο 34χρονος πέρασε πεζός έξω από το Αστυνομικό Τμήμα στην Αλεξάνδρας και προς έκπληξη όλων προκάλεσε τη ζημιά, πετώντας κομμάτι πλάκας Πηλίου.

Ο φρουρός του Τμήματος είδε το δράστη και κινήθηκε να τον συλλάβει. Ο 34χρονος άρχισε να τρέχει. Στο Αστυνομικό Τμήμα σήμανε συναγερμός.

Οι αστυνομικοί καταδίωξαν με τα πόδια τον 34χρονο και τελικά τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν στην Ερμού στο ύψος του Ναού του Αγίου Νικολάου.

Ο συνεργός του, ένας άγνωστος άνδρας, που σύμφωνα με πληροφορίες, κρατούσε τσίλιες στην Κουμουνδούρου διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται.

Οι αστυνομικοί οδήγησαν στο Τμήμα τον 34χρονο και τον κράτησαν όλη τη νύχτα, κινώντας αυτόφωρη διαδικασία.

Παράλληλα, βρήκαν την πέτρα που εκσφενδόνισε ο 34χρονος και διαπίστωσαν ότι αυτή αποκολλήθηκε από παρτέρι καταστήματος στην Κουμουνδούρου. Ήταν κομμάτι από πλάκα Πηλίου και ζύγιζε ένα κιλό.

Ο 34χρονος οδηγήθηκε χθες συνοδεία αστυνομικών στην Εισαγγελία Βόλου και εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη. Στη συνέχεια ζήτησε και πήρε αναβολή και θα δικαστεί αύριο Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στη 1 το μεσημέρι, από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Ο ίδιος, πάντως, δεν αναγνωρίζει την πράξη του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζεται ότι δεν ήταν αυτός ο υπαίτιος που προκάλεσε τη ζημιά. Εχει προβλήματα με τη σύντροφό του με την οποία χώρισε, για να ασχολείται με τέτοια, φέρεται να δήλωσε. Η προανάκριση συνεχίζεται.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου