ΤΟΠΙΚΑ

«Βραχνάς» το οικονομικό στο Δήμο Βόλου

βραχνάς-το-οικονομικό-στο-δήμο-βόλο-436073

Οι περίπου 700.000 ευρώ που εισέρρευσαν χθες στα ταμεία του Δήμου Βόλου δεν ήταν ικανά να αμβλύνουν την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Βόλου.
Είναι χαρακτηριστικό πως από τις 690.000 ευρώ που μπήκαν στο Ταμείο του Δήμου Βόλου οι 295.000 είναι από τα Τέλη Διαφήμισης, οι 230.000 από το Φόρο Ζύθου και οι 199.000 ευρώ από το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ). Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου σημειώνει ότι «τα χρήματα θα καταβληθούν για μισθούς και κρατήσεις, οφειλόμενα σε όλα τα νομικά πρόσωπα και οργανισμούς». Πράγματι οι υποχρεώσεις είναι πολλές και τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία υπολείπονται σημαντικά από αυτά που θα πρέπει να αποπληρωθούν σε Νομικά Πρόσωπα, προκειμένου να επανέλθει η εργασιακή ειρήνη στους κόλπους των εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα 700.000 ευρώ τα μισά θα πρέπει να δοθούν, προκειμένου να πληρωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και οι κρατήσεις ώστε ο Οργανισμός να εξασφαλίσει τη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.
Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με στελέχη του Δήμου Βόλου, πριν την περικοπή των πιστώσεων από την Πολιτεία τα χρήματα αυτά προορίζονταν από το Δήμο για την εξαγορά από τη ΔΕΜΕΚΑΒ του γκαράζ αυτοκινήτων που είναι στα ΚΤΕΛ, καθώς η τελευταία καταργείται, όπως και η ΔΗΤΕΒ, με το ενδεικτικό κόστος αγοράς του γκαράζ να αποτιμάται στα 700.000 ευρώ, προκειμένου με το ποσό αυτό να πληρωθούν οι υποχρεώσεις της Επιχείρησης προς τρίτους.
Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μία περίοδο όπου οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ και ΣΑΤΑ) έχουν περικοπεί κατά 25%, ενώ, όπως έλεγαν χθες, στελέχη του Δήμου, η αποστολή της επόμενης δόσης της ΣΑΤΑ ενδεχομένως να μην φθάσει στους Δήμους πριν το τέλος του καλοκαιριού, κάτι που μειώνει ακόμη περισσότερο την ελευθερία κινήσεων του αρμόδιου Αντιδημάρχου Έργων Γ. Στάμου που δεν μπορεί να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδιασμού, έτσι όπως αυτός είχε προγραμματιστεί από τα τέλη του περασμένου χρόνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου