ΤΟΠΙΚΑ

Στην παραλία μιλάει απόψε η Αλέκα Παπαρήγα

στην-παραλία-μιλάει-απόψε-η-αλέκα-παπα-436265

Το λαό σε γενικευμένη αντίσταση κατά της κυβερνητικής πολιτικής θα καλέσει σήμερα η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που επισκέπτεται το Βόλο και θα μιλήσει στις 9 το βράδυ στην Παραλία. Η παρουσία της Αλέκας Παπαρήγα στο Βόλο αναμένεται να οριστικοποιήσει και τις υποψηφιότητες εν όψει Καλλικράτη. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη στη Μαγνησία προκρίνεται ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, ενώ υποψήφιος για το διευρυμένο Δήμο Βόλου, πιθανότατα θα είναι ο νυν βουλευτής Απόστολος Νάνος, χωρίς να αποκλείεται να τελεσφορήσουν άλλα σενάρια που ακούγονται το τελευταίο διάστημα.

Η Νομαρχιακή Οργάνωση του ΚΚΕ εν όψει της σημερινής επίσκεψης της Γενικής Γραμματέως προσβλέπει σε μια μαζική συγκέντρωση που προσδοκά να αποτελέσει, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, «και την πιο αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των απολυμένων και της νεολαίας που βρίσκεται αντιμέτωπη με τη βάρβαρη πολιτική του μετώπου Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΕΕ και ΔΝΤ».
Το πλήρες πρόγραμμα της περιοδείας Αλέκας Παπαρήγα έχει ως εξής :
-10.15 το πρωί θα επισκεφτεί την μεταλλοβιομηχανία ΒΕΜΕΚΕΠ, στη Β’ΒΙΠΕ., όπου θα έχει συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων και τη Διεύθυνση και στη συνέχεια (11 π.μ.) θα μιλήσει στους εργαζόμενους
-στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφτεί τη Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, όπου θα μιλήσει στους εργαζόμενους και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με την ΕΑΣ Βόλου και το σωματείο εργαζομένων.
- Στις 6.30 το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου προς τα μέσα Ενημέρωσης στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ ενώ στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η ομιλία στην παραλία του Βόλου -μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Γκατζής και Νάνος;
Η Αλέκα Παπαρήγα στο περιθώριο της επίσκεψής της στο Βόλο θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος στην περιοχή για την τακτική που θα ακολουθήσει το ΚΚΕ εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Το ΚΚΕ εκτιμά ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να αποτελέσουν δημοψήφισμα για την κυβερνητική πολιτική και προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να επιστρατεύσει όλα τα στελέχη του πρώτης γραμμής, προκειμένου να δώσει τη μάχη ώστε να καταγράψει τις δυνάμεις του, ποντάροντας στο άσχημο πολιτικό κλίμα που προκαλούν τα μέτρα για την οικονομία, τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό.
Μετά την ανακοίνωση του υποψηφίου περιφερειάρχη Θεσσαλίας Βαγγέλη Μπούτα, τις επόμενες μέρες αναμένεται η ανακοίνωση των αντιπεριφερειαρχών στους 4 θεσσαλικούς νομούς, καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι τουλάχιστον στις πρωτεύουσες των νομών.
Όπως προαναφέρθηκε, στη Μαγνησία για τη θέση του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι θα είναι ο πρώην βουλευτής Νίκος Γκατζής, ενώ για το Δήμο Βόλου υποψήφιος δήμαρχος, χωρίς να αποκλείεται να τελεσφορήσουν άλλα σενάρια, ενδεχομένως να επιλεγεί ο νυν βουλευτής Απόστολος Νάνος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου