ΤΟΠΙΚΑ

Το τρενάκι προσελκύει τους τουρίστες

το-τρενάκι-προσελκύει-τους-τουρίστες-643215

Ανοδική πορεία σημειώνεται στο ενδιαφέρον ελλήνων και ξένων επισκεπτών για το τρενάκι του Πηλίου, το οποίο μεταφράζεται αριθμητικά σε 15.100 επιβάτες από την έναρξη των δρομολογίων του 2016, στις αρχές Ιανουαρίου, έως και την 21η Νοεμβρίου. Μέρος της αύξησης των επιβατών, κατά το ένα έβδομο περίπου, οφείλεται στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που προσέγγισαν ήδη το λιμάνι του Βόλου, γεγονός που αποδεικνύει ότι η περιοχή μας αποκομίζει πολλαπλά οφέλη από την επίσκεψη των κρουαζιερόπλοιων, ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία δίνεται βαρύτητα στη διεύρυνση της σεζόν και την αύξηση της ροής του εισερχόμενου τουρισμού. Παράλληλα, στους ένθερμους φίλους του τρένου, καταγράφονται επίσης πολλοί μαθητές σχολείων, επισκέπτες της Μαγνησίας αλλά και γκρουπ ενηλίκων επισκεπτών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η αυξητική τάση είναι εμφανής, εξάλλου, στα επίσημα στατιστικά στοιχεία που παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Βάσω Πράπα, προισταμένη αμαξοστοιχιών και τοπικά υπεύθυνη για το τρενάκι του Πηλίου.

Συγκεκριμένα, το 2014 καταγράφηκαν 14.380 επιβάτες και το 2015, αντίστοιχα, 13.656 επιβάτες, ενώ στους στόχους και τις σκέψεις των υπευθύνων είναι η διεύρυνση των χειμερινών δρομολογίων, με δεδομένο το σταθερό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για τα δρομολόγια που συνδυάζονται με τριήμερα, γιορτές και αργίες στη διάρκεια του χρόνου.

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει προγραμματισμένο δρομολόγιο τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, για την εξυπηρέτηση γκρουπ ελλήνων επισκεπτών της εορταστικής περιόδου.

Εχοντας ως δεδομένο το διαρκές ενδιαφέρον του κόσμου, τα τρία τελευταία χρόνια «προσθέτουμε πειραματικά δρομολόγια στη διάρκεια τριημέρων που αναμένεται τουριστική κίνηση στη Μαγνησία, όπως για παράδειγμα το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, και διαπιστώνουμε κάθε φορά ότι υπάρχει ανάλογη κίνηση και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από έλληνες εσωτερικούς τουρίστες» υπογραμμίζει η κ. Πράπα. Παράλληλα η ίδια προσθέτει ότι συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς η συνεργασία με τα γραφεία ταξιδιών.

Δρομολόγια τη νέα χρονιά

Με βάση τα παραπάνω, τα προτεινόμενα δρομολόγια του τρένου του Πηλίου για το 2017 είναι στις 7 Ιανουαρίου, 25 και 26 Φεβρουαρίου, 25 Μαρτίου, τον Απρίλιο, την Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα, 14, 15 και 17 Απριλίου, και τα υπόλοιπα Σαββατοκύριακα του μήνα.

Κάθε Σαββατοκύριακο του Μαιου και του Ιουνίου, συν τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, τον Ιούλιο κάθε Σαββατοκύριακο και επιπλέον τετραήμερη κυκλοφορία τις δύο τελευταίες εβδομάδες, τις Πέμπτες 20 και 27 και Παρασκευές 21 και 28 Ιουλίου. Τον Αύγουστο κάθε μέρα, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο κάθε Σαββατοκύριακο και το Δεκέμβριο στις 24 και 26 του μήνα, για το 2017.

Οι προσπάθειες και οι προτάσεις από πλευράς στην Τραινοσέ προς την ανάλογη εταιρία που συντηρεί το τροχαίο υλικό, είναι αν είναι δυνατόν να τοποθετηθεί ανάλογο σύστημα θέρμανσης και στα άλλα δύο βαγόνια, πέραν των δύο που εξυπηρετούν τους επιβάτες της χειμερινής περιόδου, έτσι ώστε «να το εκμεταλλευτούμε σε όλο το φάσμα του χρόνου» όπως υπογραμμίζει η υπεύθυνη του τρένου.

Τα σχόλια που διατυπώνονται είναι πολύ θετικά από όλους, καθώς ενήλικες και παιδιά δηλώνουν μαγεμένοι από τη θέα και τη διαδρομή και όλοι αναχωρούν με την υπόσχεση της επανόδου, για νέες διαδρομές με το τρενάκι.

Στο μεταξύ, ανακαινίζεται η γραμμή και κατά συνέπεια «του χρόνου θα έχουμε, πιστεύω, ακόμη καλύτερα αποτελέσματα ως προς την κίνηση του τρένου» επισημαίνει η υπεύθυνη του τρένου, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι το αυξητικό ενδιαφέρον του κόσμου, σημειώνεται κάθε χρονιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου