ΤΟΠΙΚΑ

Γ. Σταμπουλής: Καταγγέλλει νταβατζήδες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

γ-σταμπουλής-καταγγέλλει-νταβατζήδε-643273

«Για βίαιες μειοψηφίες προσπαθούν να επιβάλουν δίχως επιχειρήματα, αλλά μόνο με τη βία, το θέλω τους» έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΑ Θεσσαλίας ο κ. Γ Σταμπουλής, την επόμενη μέρα της επίθεσης , προσθέτοντας πως πέρα από την άσκηση βίας, ένα από τα χαρακτηριστικά του φασισμού είναι η προσπάθεια να συσκοτίσει και να παρασύρει τις μάζες σε άφρονες και άβουλες συμπεριφορές.

Ολα αυτά- συνέχισε ο κ. Σταμπουλής, είναι στοιχεία του σκοταδισμού. Και παρόμοια είναι τα φαινόμενα που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην πόλη μας, με εργαζόμενους, με προσφυγόπουλα, με επιστήμονες που προσφέρουν τη γνώση τους. Κάποιοι προσπαθούν να περιχαρακώσουν την παρουσία τους μέσα από την άσκηση βίας και λειτουργώντας ουσιαστικά ως νταβατζήδες ενός χώρου, μέσα και γύρω από το Πανεπιστήμιο, την ώρα που το Πανεπιστήμιο προσπαθεί να ανοιχτεί στην πόλη και να παίξει έναν ευρύτερο ρόλο.

Ο κ. Σταμπουλής εξέφρασε ακόμη την άποψη ότι τα άτομα που έκαναν την επίθεση δεν είναι μέσα από το Πανεπιστήμιο, χωρίς αυτό ωστόσο, να έχει καμία σημασία, όπως είπε, καθώς «η κατάλυση του ασύλου επιτελείται την στιγμή που εμποδίζεται ο διάλογος, η διακίνηση των ιδεών και η ελεύθερη έκφραση».

«Νομίζω ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα, πρέπει κινηματικά περισσότερο και όχι γραφειοκρατικά – με μηχανισμούς δηλαδή καταστολής – να περιφρουρήσουμε το χώρο που μας έχει εμπιστευτεί η κοινωνία» επισήμανε ακόμη, ο κ. Σταμπουλής, προσθέτοντας ότι αν δεν εκδημοκρατίσουμε τη γνώση, αν δεν ανοίξουμε το Πανεπιστήμιο και αν δεν αξιοποιήσουμε και την παραγόμενη γνώση στο Πανεπιστήμιο για την ανάπτυξη – με την ευρύτερη έννοια – για να κάνουμε τη ζωή μας και τις σχέσεις μας καλύτερες, τότε θα έχουμε το μέλλον που μας αξίζει» κατέληξε στις δηλώσεις του στην ΕΡΑ Θεσσαλίας ο Λέκτορας του Παν. Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου