ΤΟΠΙΚΑ

Καθυστερούν οι τοποθετήσεις καθηγητών στα Μουσικά Σχολεία

καθυστερούν-οι-τοποθετήσεις-καθηγητ-643413

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, επισημαίνοντας τα μεγάλα λειτουργικά κενά που δημιουργούνται στα Μουσικά Σχολεία της χώρας, λόγω της αδικαιολόγητης καθυστέρησης στην τοποθέτηση καθηγητών μουσικών ειδικοτήτων. Όπως τονίζει ο βουλευτής Μαγνησίας στην επίκαιρη ερώτησή του, τρεις μήνες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί μουσικών ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται το καθημερινό ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθητών .

Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Για μια ακόμη χρονιά τα Μουσικά Σχολεία της χώρας ταλανίζονται από ελλείψεις καθηγητών μουσικών ειδικοτήτων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Μουσικού Σχολείου Βόλου, όπου μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 400 κενές ώρες και ενώ βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου. Η επιλογή των μαθητών για φοίτηση στα Μουσικά Σχολεία αποτελεί μια συνειδητή επιλογή, που στηρίζεται στην αγάπη των μαθητών για τη μουσική. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν παιδιά που διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις προκειμένου να φθάσουν στο σχολείο της επιλογής τους. Οι ελλείψεις καθηγητών ειδικοτήτων ΠΕ. 16.01 και ΠΕ16.02 κλασικής και παραδοσιακής μουσικής λειτουργούν ως τροχοπέδη στην εκπαιδευτική διαδικασία, φαλκιδεύοντας την αξία του θεσμού του Μουσικού Σχολείου.

Η τοποθέτηση καθηγητών μουσικών ειδικοτήτων έπρεπε να είχε δρομολογηθεί από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ήδη βρισκόμαστε ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα και οι μαθητές που επέλεξαν για την εκπαίδευσή τους τα μουσικά σχολεία βρίσκονται αντιμέτωποι με δεκάδες κενά στο ωρολόγιο πρόγραμμά τους. Ο ρόλος του Μουσικού Σχολείου καταστρατηγείται με τη συνδρομή του Υπουργείου, όταν δεν υφίσταται το έρεισμα για την αισθητική καλλιέργεια των μαθητών μέσω της μουσικής παιδείας, λόγω της έλλειψης των απαραίτητων εκπαιδευτικών.

Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Πώς προτίθεστε να καλύψετε τα εκατοντάδες εκπαιδευτικά κενά σε καθηγητές μουσικών ειδικοτήτων ΠΕ 16.01 και ΠΕ 16.02 στα Μουσικά Σχολεία της χώρας, προκειμένου να συνεχίσουν οι μαθητές απρόσκοπτα τη μελέτη τους;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου