ΤΟΠΙΚΑ

Κουτσάφτης: Ελκυστικός και ανταγωνιστικός τουριστικός προορισμός το Πήλιο

κουτσάφτης-ελκυστικός-και-ανταγωνισ-643713

Τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου θα συνεχίσει με όλες τις αρμοδιότητες και τις δυνατότητες που έχει να είναι σύμμαχος των επαγγελματιών στην προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, παρείχε ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του Πηλίου και της Μαγνησίας στην 32η διεθνή έκθεση Philoxenia, τη μεγαλύτερη και πληρέστερη έκθεση τουρισμού στη Θεσσαλονίκη.

Πλαισιωμένος από τον Αντιδήμαρχο κ. Απ. Κοντογιώργο, τον εντεταλμένο Σύμβουλο σε θέματα τουρισμού κ. Απ. Σουλδάτο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κων. Βασταρδή, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το ενιαίο περίπτερο με το Δήμο Βόλου και το Δήμο Νοτίου Πηλίου και αφού συνεχάρη όλους τους συντελεστές για την εικόνα που παρουσιάζεται στους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης, δήλωσε:

“Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας και εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε ο τουρισμός να αποτελεί ισχυρή και απτή αναπτυξιακή προοπτική για την περιοχή μας. Στηρίζουμε πρωτοβουλίες που ανοίγουν το δρόμο για νέες θέσεις εργασίας στον τουρισμό και υποστηρίζουμε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες που τονώνουν την τοπική οικονομία. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε δυναμικά, να πάμε πιο ψηλά τον τουρισμό.

Από την Philoxenia, εδώ όπου χτυπάει η καρδιά της τουριστικής βιομηχανίας αλλά και τις υπόλοιπες εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό στις οποίες μετέχουμε, στέλνουμε το μήνυμα ότι το Πήλιο αποτελεί ελκυστικό και ανταγωνιστικό προορισμό, με ισχυρό βηματισμό ακόμη και μέσα σε δύσκολες συγκυρίες και προκλήσεις.

Με συγκεκριμένο σχέδιο δράσεων, κυρίως όμως συνεργαζόμενοι με τους όμορους Δήμους, την Περιφέρεια, τους εκπροσώπους του τουρισμού, με τον ιδιωτικό τομέα, πετυχαίνουμε υψηλότερες επιδόσεις.

Δώσαμε έμφαση σε ανερχόμενες αγορές στα Βαλκάνια και τα αποτελέσματα είναι μια ισχυρή δυναμική στις οδικές αφίξεις στο μοναδικό Πήλιο. Εξετάζουμε διείσδυση σε νέες αγορές στην κεντρική και Δυτική Ευρώπη, την αύξηση των ροών από Ισραήλ κ.α., με στόχο την προσέλκυση τουριστών υψηλών ταξιδιωτικών δαπανών.

Παράλληλα, ανταποκρινόμενοι στις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς που ζητούν διαφοροποιημένα τουριστικά προϊόντα με ισχυρή ταυτότητα και χαρακτήρα, μοναδικότητα εμπειριών, υποστηρίζουμε την οργανική διασύνδεση του τουρισμού με τους άλλους κρίσιμους για την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας τομείς όπως το περιβάλλον, την αγροτική ανάπτυξη, την γαστρονομία, την πολιτιστική κληρονομιά κ.α.

Η ισχυρή ταυτότητα του Πηλίου, η μοναδικότητα του τουριστικού προϊόντος μας, κερδίζει έδαφος και στην εγχώρια τουριστική αγορά και στην κατεύθυνση αυτή, εντάσσονται οι παρουσίες σε εκθέσεις του εσωτερικού, κατέληξε ο κ. Κουτσάφτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου