ΤΟΠΙΚΑ

Ο Μητροπολίτης Σμύρνης στο Βόλο

ο-μητροπολίτης-σμύρνης-στο-βόλο-644145

Εκδήλωση προς τιμή του Μητροπολίτη Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίου θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 5 μμ στον ιερό ναό Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας, με πρωτοβουλία των τοπικών Συλλόγων «Εγγλεζονήσι», «Ιωνες» και «Μνήμες προσφύγων».

Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος κατάγεται από τα Ανω Λεχώνια, θα παραστεί στις πανηγυρικές ακολουθίες που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 5 και 6 Δεκεμβρίου στο Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης, κατόπιν πρόσκλησης της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Προηγουμένως, στις 4 Δεκεμβρίου θα παραστεί στη θεία λειτουργία που θα τελεστεί στην Ανάληψη το πρωΐ και το απόγευμα της ίδιας μέρας, στην εκδήλωση υποδοχής που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Ιωνία.

Όπως αναφέρει ο προιστάμενος του ιερού ναού Ευαγγελίστριας Ν. Ιωνίας, π. Κωνσταντίνος Αυγέρης «είναι μεγάλη τιμή και χαρά για όλους η επίσκεψη του Μητροπολίτη Σμύρνης, η πρώτη που πραγματοποιείται μετά το ’22 στη Νέα Ιωνία».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός, στην Ευαγγελίστρια Ν. Ιωνίας, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίου και θα συγχοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος. Κατόπιν θα τελεστεί αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών των Μικρασιατικών Συλλόγων και στη συνέχεια θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων μελών των Συλλόγων.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνονται προσφωνήσεις του προϊστάμενου του Ιερού ναού Ευαγγελίστριας π. Κωνσταντίνου Αυγέρη, εκπροσώπων των Μικρασιατικών Συλλόγων και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί αντιφώνηση του Μητροπολίτη Σμύρνης κ. κ. Βαρθολομαίου και καταληκτήριος χαιρετισμός του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. κ. Ιγνατίου. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Αρχοντής Παντελόπουλος.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου