ΤΟΠΙΚΑ

Παραπομπή δείχνει ο εισαγγελέας σε 7 άτομα για τις προμήθειες σε εξοπλιστικό πρόγραμμα

παραπομπή-δείχνει-ο-εισαγγελέας-σε-7-άτ-644206

Την παραπομπή, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, επτά από τους έντεκα κατηγορούμενους για παράνομες αμοιβές από την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων PzH της γερμανικής εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW) που διατηρεί θυγατρική εταιρεία στην Α ΒΙΠΕ Βόλου εισηγείται ο εισαγγελέας Εφετών Παντελής Στραγάλης, στο αρμόδιο συμβούλιο.

Η υπόθεση, σκέλος της μεγάλης έρευνας της Δικαιοσύνης για το παράνομο χρήμα που διακινήθηκε από τα εξοπλιστικά προγράμματα, αφορά την αγορά 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH2000 και περιφερειακού υλικού με σύμβαση που υπογράφηκε, μεταξύ του Δημοσίου και της γερμανικής εταιρίας KMW αντί 195.709.774 ευρώ.

Για την υπόθεση των πυροβόλων έχουν εκδοθεί διεθνή εντάλματα σύλληψης, που παραμένουν ανεκτέλεστα, σε βάρος και άλλου στελέχους που ήταν στο Δ.Σ της γερμανικής εταιρίας κατά την επίμαχη περίοδο ενώ τον τελικό λόγο για την υπόθεση των πυροβόλων θα έχει το Συμβούλιο Εφετών, με βούλευμα που θα εκδώσει τις επόμενες ημέρες.

Στο Βόλο παράρτημα της Γερμανικής εταιρείας

Στο Βόλο και στην Α’ ΒΙΠΕ λειτουργεί θυγατρική εταιρεία της Krauss-Maffei Wegmann GmbH , η HDVS SA από το Μάιο του 2001 που ιδρύθηκε και απασχολεί περί τα 70 άτομα προσωπικό σε όλους τους τομείς.

Ειδικεύεται μάλιστα στις υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης όπλων και πυρομαχικών, ενώ παράλληλα παρέχει και άλλες εξειδικευμένες κατασκευαστικές δραστηριότητες όπως ανάπτυξη οικοδομικών σχεδίων, εργασίες κατασκευής στεγών, κατασκευή δρόμων και αυτοκινητοδρόμων, κατασκευή υδραυλικών και λιμενικών έργων και πώληση άλλων μηχανοκίνητων οχημάτων.

Η Hellenic Defence Vehicle Systems (HDVS) στο Βόλο είναι 100% θυγατρική εταιρεία της Wegmann και πιστοποιημένη από τον ελληνικό στρατό, ο οποίος της επιτρέπει -σύμφωνα με το ΝΑΤΟ- την εκτέλεση παραγωγής εξοπλισμών στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της.

Η επένδυση για τη δημιουργία εκ του μηδενός της εταιρείας HDVS κόστισε περίπου 10 εκατ. ευρώ, έχοντας δημιουργήσει περί τις 70 θέσεις εργασίας. Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας αποτελούνται από στεγασμένους χώρους συναρμολόγησης και λοιπών εργασιών, στους οποίους έχουν εγκατασταθεί εξοπλισμός μηχανουργικών κατεργασιών (τόρνοι CNC κ.λπ.), σύγχρονο βαφείο και δοκιμαστήριο συγκροτημάτων ισχύος των αρμάτων.

Την ίδρυση της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Βόλο, ακολούθησε η παραγωγή 170 αρμάτων μάχης LEOPARD 2HEL για τον ελληνικό στρατό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου