ΤΟΠΙΚΑ

Αποφασισμένοι να τραβήξουν στα άκρα

αποφασισμένοι-να-τραβήξουν-στα-άκρα-435757

Εφιάλτη συνεχίζει να αποτελεί για τους κατοίκους της συνοικίας Χιλιαδού το όνειρο των κατοίκων του κέντρου για τη μετεγκατάσταση του πεπαλαιωμένου κτηρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου. Χθες σε νέα συγκέντρωσή τους στο χώρο του γηπέδου φάνηκαν αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα, καθώς όπως δήλωσαν τους ανησυχεί ιδιαίτερα η θετική στάση που διατηρούν ακόμα, μετά και την αρνητική γνωμοδότηση του
Συμβουλίου Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΣΧΟΠ), δήμος Βόλου και ΝΑΜ για τη μεταφορά των εγκαταστάσεων της Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το ΣΧΟΠ στην τελευταία του συνεδρίαση έκρινε πως είναι αναρμόδιο να γνωμοδοτήσει επί του θέματος και παρέπεμψε το φάκελο της υπόθεσης στο ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς για τη μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής σύμφωνα με τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας απαιτείται έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.

Πάντως όπως εκτιμά ο νομικός εκπρόσωπος των κατοίκων Σωτήρης Γκανάτσιος η υπόθεση θα πάει στις καλένδες, καθώς για την έκδοση Π.Δ. απαιτείται πολύς χρόνος και γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Παρά λοιπόν την απόφαση του ΣΧΟΠ που ουσιαστικά «ηρεμεί» τους κατοίκους καθώς πρόκειται για χρονοβόρες διαδικασίες η θετική στάση που συνεχίζουν να διατηρούν οι αρμόδιοι φορείς, δήμος Βόλου και ΝΑΜ, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι είναι «ανησυχητική».

Για το λόγο αυτό άλλωστε χθες πραγματοποίησαν στο χώρο του γηπέδου που προβλέπεται να μετεγκατασταθεί η Πυροσβεστική νέα συγκέντρωση στην οποία παραβρέθηκε και ο κ. Γκανάτσιος και όπως επεσήμανε οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν την υπόθεση στα άκρα, ενώ σημείωσε πως «έχουμε πληροφορίες ότι ο Νομάρχης θέλει να υπογράψει για τη μεταφορά του κτηρίου. Μάλιστα λίγες μέρες πριν δέχθηκα τηλεφώνημα από το νομικό του εκπρόσωπο που ζητούσε να ενημερωθεί. Σε αυτή την περίπτωση θα προχωρήσουμε σε μηνυτήρια αναφορά για παράβαση καθήκοντος».

Ο ίδιος τόνισε ότι θα προσφύγουν ξανά και στο ΣτΕ αν χρειαστεί, ενώ μέσα σε αυτές τις ημέρες μπορεί και σήμερα, εκπρόσωποι των κατοίκων θα επισκεφτούν το δήμο Βόλου και τη ΝΑΜ.

«Θέλουμε να δούμε το Νομάρχη να μας δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις», τονίζει ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Χιλιαδούς κ. Ντίκας και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να γνωμοδοτούν τα όργανα και εμείς να μαθαίνουμε ότι οι τοπικοί φορείς παρόλα αυτά θέλουν να βάλουν τις υπογραφές τους. Να μας πούνε από κοντά τι στάση σκοπεύουν να κρατήσουν».

Εν τω μεταξύ εκκρεμεί η προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ κατά της απόφασης του Δ. Σ Βόλου 262/2002 και την υπογραφή της Απόφασης του Νομάρχη 7371/4-11-2003 για αλλαγή χαρακτηρισμού του χώρου από χώρο Αθλητικών Εγκαταστάσεων σε Χώρο Στήριξης Ατόμων Με Αναπηρίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου