ΤΟΠΙΚΑ

Επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Μαγνησία

επενδυτικό-ενδιαφέρον-για-τη-μαγνησί-645104

Το «πράσινο φως» για την ανάπτυξη επενδυτικών κινήσεων στις τουριστικές περιοχές της Μαγνησίας, δίνουν ο νέος αναπτυξιακός νόμος και το ΕΣΠΑ, που στρέφουν το ενδιαφέρον των εν δυνάμει επενδυτών στην κατεύθυνση της ανέγερσης τουριστικών μονάδων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών, αντίστοιχα, δραστηριοτήτων. Οι ενδιαφερόμενοι, εν δυνάμει επενδυτές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, απευθύνονται ήδη σε κτηματομεσιτικά γραφεία, τα οποία δραστηριοποιούνται στο Βόλο αλλά και στα νησιά των Βορείων Σποράδων, αναζητώντας οικόπεδα σε προσιτή τιμή, προκειμένου να υλοποιήσουν τους στόχους τους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το ενδιαφέρον άρχισε να εκδηλώνεται το προηγούμενο δίμηνο και ενισχύεται σταδιακά, με επίκεντρο τις τουριστικές, κατά βάση, περιοχές της Μαγνησίας, όπως το Πήλιο και τα νησιά.

Ρία Σκούρτη – Σταυροπούλου: Διαφαίνεται καθαρά ότι υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν επενδύσεις

Όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ρία Σκούρτη – Σταυροπούλου, υπεύθυνη τοπικού κτηματομεσιτικού γραφείου, το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται μέχρι στιγμής, προέρχεται από Βολιώτες, Ευρωπαίους επενδυτές, αλλά και από αντίστοιχα γραφεία άλλων πόλεων, τα οποία εκπροσωπούν Ελληνες και ξένους πελάτες.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της ίδιας, ο νέος αναπτυξιακός νόμος δίνει επενδυτικά κίνητρα, αλλά στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι ενδιαφερόμενοι διερευνούν την προοπτική ανέγερσης μικρής κλίμακας ξενοδοχείων, κατά βάση μεμονωμένες μικρές κατοικίες, με την προοπτική να τις αξιοποιήσουν τουριστικά. Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκονται σε πρώτη ζήτηση οι παραθαλάσσιες περιοχές του Πηλίου, αλλά και περιοχές, αντίστοιχα, με βιομηχανικό χαρακτήρα, που προσφέρονται για ανάλογες επενδύσεις.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον, ενώ όπως σημειώνει η κ. Σκούρτη, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, «διαφαίνεται καθαρά ότι υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν επενδύσεις».

Κώστας Ζεϊμπέκης: Η συγκεκριμένη τάση άρχισε να διαφαίνεται πριν από ένα τετράμηνο, στο νησί του Παπαδιαμάντη

Ανάλογη εικόνα διαμορφώνεται και στα νησιά των Βορείων Σποράδων, με τον Κώστα Ζεϊμπέκη, ιδιοκτήτη γραφείου real estate στη Σκιάθο, να υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη τάση άρχισε να διαφαίνεται πριν από ένα τετράμηνο, στο νησί του Παπαδιαμάντη. Ο ίδιος αναφέρει παράλληλα ότι ενδιαφερόμενοι, επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις οικονομίες τους αγοράζοντας φθηνά οικόπεδα, με την προοπτική να ενταχθούν κατόπιν στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, που θα τους επιτρέψει να εξασφαλίσουν την επιδότηση, η οποία θα τους επιτρέψει να υλοποιήσουν τους επενδυτικούς στόχους τους. Στο μεταξύ, έκδηλο εξακολουθεί να είναι το ενδιαφέρον ξένων, κυρίως Ευρωπαίων, οι οποίοι σπεύδουν να αγοράσουν μικρές βίλες και οικόπεδα στη Σκιάθο.

Δάφνη Γιέγκι – Χλιβερού: Ιδιώτες αλλά και όμιλοι ρωτούν για επενδύσεις σε ξενοδοχεία αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια

Εντονο είναι, παράλληλα, το επενδυτικό ενδιαφέρον και στη γειτονική Σκόπελο, ενώ όπως υπογραμμίζει η Δάφνη Γιέγκι – Χλιβερού, εργαζόμενη σε τοπικό γραφείο real estate, υπάρχουν ενδιαφερόμενοι ιδιώτες αλλά και όμιλοι, οι οποίοι ρωτούν για επενδύσεις σε ξενοδοχεία αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια, με την προοπτική της αγοράς, ανακαίνισης αλλά και επέκτασης. Παράλληλο είναι, στο μεταξύ, το ενδιαφέρον για αγορά οικοπέδων αλλά και ακινήτων, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνει η ίδια, το επενδυτικό ενδιαφέρον θα συνεχιστεί, διότι αρκετοί ξένοι, αλλά και ομογενείς, εκδηλώνουν την επιθυμία να ζήσουν στην Ελλάδα και ειδικότερα σε νησιωτικές περιοχές όπως η Σκόπελος, που προσφέρουν τα εχέγγυα για ήρεμη ζωή, μακριά από το άγχος των μεγαλουπόλεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου