ΤΟΠΙΚΑ

Πρόστιμα για κακοποίηση ζώων σε κάτοικο των Αλυκών

πρόστιμα-για-κακοποίηση-ζώων-σε-κάτοι-645448

Είχε τρία σκυλιά και τα κρατούσε αλυσοδεμένα σε δέντρα σε οικόπεδο στις Αλυκές, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για παθητική κακοποίηση ζώων επέβαλε η Αστυνομία σε κάτοικο των Αλυκών, μετά από αναφορά της Φιλοζωϊκής Ομάδας Βόλου (ΦΙΟΒ).

Το πρόστιμο βεβαιώθηκε χθες και εστάλη στο δήμο Βόλου. Μάλιστα, επίκειται νέος έλεγχος από την Αστυνομία, καθώς η νομοθεσία ορίζει ότι μετά την επιβολή διοικητικού προστίμου τα ζώα θα πρέπει να παραμένουν στο χώρο όπου βεβαιώθηκε η παράβαση.

Στην προκείμενη περίπτωση, όμως, σύμφωνα με εθελόντριες της ΦΙΟΒ, τα ζώα «εξαφανίστηκαν».

Να επισημανθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο πρόστιμο μέσα σε λίγες μέρες. Τη Δευτέρα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για εγκατάλειψη σκύλου. Το ζώο το οποίο εντοπίστηκε από τις εθελόντριες έφερε τσιπάκι. Ακολούθησε έρευνα και βρέθηκε η ιδιοκτήτριά του. Η Αστυνομία βεβαίωσε πρόστιμο, ύψους 300 ευρώ επίσης.

Διοικητικό πρόστιμο για κακοποίηση ζώου είχε επιβληθεί και πριν περίπου δύο εβδομάδες από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας ύψους 900 ευρώ.

Σκυλάκι βρισκόταν σε διάδρομο γεμάτο ακαθαρσίες στο πίσω μέρος αυλής σπιτιού, ενώ το σπιτάκι του δεν είχε κάλυμμα στο επάνω μέρος του, με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες. Από τον περαιτέρω έλεγχο, σύμφωνα με πληροφορίες από το Φιλοζωικό Σύλλογο Βόλου «Κόσμος και Φύση», διαπιστώθηκε ότι δεν είχε ούτε βιβλιάριο υγείας, ούτε και τσιπάκι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου